З метою забезпечення раціонального використання державного мисливського фонду щороку Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України встановлюються відповідні ліміти та норми.

Наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 27.05.2021 № 346 затверджено ліміти використання (відстрілу, відлову) диких парнокопитних та хутрових звірів і встановлення Норм відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, одним мисливцем за день полювання у сезон полювання 2021-2022 років. Наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування (11.06.2021).

Відповідно до статті 15, 19, 27 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» та Положення про Управління розвитку територій та інфраструктури обласної державної адміністрації, на підставі звернень користувачів мисливських угідь області Управлінням та Вінницьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства буде проводиться розгляд та погодження строків полювання, порядку здійснення полювання, норм добування та пропускної спроможності мисливських угідь.

При розгляді та погодженні поданих матеріалів враховуються вимоги Законів України "Про охорону навколишнього природного середовища", "Про мисливське господарство та полювання", "Про тваринний світ", "Про рослинний світ", "Про Червону книгу України", "Про ветеринарну медицину", а також "Про природно-заповідний фонд України" (в частині заборони полювання на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду).