Вчора, 02 червня, в м. Тульчин відбулося засідання робочої групи з розроблення місцевого плану управління відходами у рамках «Південного кластеру».

У засіданні робочої групи взяли участь представники територіальних громад південного кластеру, експерти Швейцарсько-Українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, голова наглядової ради Благодійного Фонду «Подільська громада», депутат Вінницької обласної ради та представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Обговорили питання щодо визначення місця розміщення регіонального полігону для зазначеного кластеру.

Однак, в результаті обговорення даного питання та після наданих представниками територіальних громад пропозицій було вирішено, що у південному кластері доцільно розмістити не один, а два регіональних полігони: на території Тульчинської територіальної громади та Крижопільської територіальної громади.

Також, заслухано доповіді експертів Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO В’ячеслава Сороковського та Дмитра Лазненка щодо проведеного аналізу існуючої системи поводження з побутовими відходами на території населених пунктів, що входять до «Південного кластеру».