Уряд затвердив Технічний регламент обмеження використання свинцю у лакофарбових матеріалах і сировинних компонентах, який мінімізує ризики негативного впливу даного елементу на здоров'я людей та довкілля.
Відповідно до прийнятої постанови така продукція із вмістом свинцю буде вилучена з ринку та у подальшому контролюватиметься.
Технічним регламентом обмежується вміст свинцю у лакофарбових матеріалах та сировинних компонентах до такого, що є безпечним для здоров’я людини і відповідає найкращим відомим стандартам, які застосовуються в розвинутих країнах світу, а саме до 90 мг/кг у сухий плівці покриття. Фактично такий показник означає цілковиту відмову від навмисного використання будь-яких сполук свинцю у виробництві лакофарбових матеріалів.
Також встановлюється вимога маркування продукції та наявності на неї декларацій про відповідність й протоколів випробування та/або паспортів безпеки сировин. Державний ринковий нагляд за якістю здійснюватиме Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.