День довкілля відзначають в Україні щорічно, в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98.

Метою проведення Дня Довкілля є поліпшення стану навколишнього природного середовища, створення нових зелених насаджень, догляд за існуючими алеями, парками, скверами, прибирання територій від сміття, очищення русел річок, поліпшення естетичного і санітарного стану прибудинкових територій і об’єктів масового перебування та відпочинку населення.

За багаторічною традицією в цей день на території області на волонтерських засадах проводяться екологічні акції, які мають на меті прибирання територій та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ.


Цього року з нагоди Дня довкілля участь в прибиранні територій взяло більше 100 людей. Крім державних службовців, працівників структурних підрозділів ОДА, представників «Муніципальної варти» Вінницької міської ради та громадських активістів, до участі в заході також долучилася учнівська та студентська молодь.
Очищення території відбувалосяся на двох локаціях, а саме: поблизу перехрестя вулиць Келецька – Барське шосе (від вул. Келецька до вул. Юзвінська, орієнтовно 1,8 км з обох боків Барського шосе), а також біля перехрестя вулиць Гонти – Ватутіна (місце прибирання – вул. Ватутіна в напрямку Турбова, орієнтовно 0,800 км з обох боків вул.Ватутіна).