З 1 квітня у Вінниці стартувала акція «Студентська молодь Вінниці – за чисте довкілля». Студенти спільно із представниками КП «Муніципальна варта» візьмуть участь у загальноміському прибиранні місць загального користування Вінницької міської територіальної громади. Під час організації цих заходів особлива увага буде приділена дотриманню протиепідемічних правил, зокрема, –  збереженню дистанції та наявності індивідуальних засобів захисту.

Вже кілька років поспіль у Вінниці проходить акція «Студентська молодь Вінниці за чисте довкілля». Щороку студенти із різних навчальних закладів беруть участь у прибиранні парків, скверів, берегів річок та місць загального користування.

Акція «Студентська молодь Вінниці – за чисте довкілля» та заходи до Дня довкілля, який відзначають у третю неділю квітня, триватимуть у місті до кінця наступного місяця.

«До прибирання міста можуть долучитись студенти усіх навчальних закладів. Усім, хто виявить бажання робити своє місто чистішим, ми дамо пакети різних кольорів для збору сміття, щоб одразу сортувати відходи. Наприклад, в пакети синього кольору збиратимуть пластик, який потім буде перероблено на щось корисне. Також для нас важливо створити безпечні умови для учасників акції. Хоч і прибирання відбуватиметься на свіжому повітрі, студенти будуть дотримуватись дистанції, а під час спілкування використовуватимуть індивідуальні засоби захисту», – розповів начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур.

Джерело: https://www.vmr.gov.ua