Відзначайте Всесвітній день Землі в сучасному онлайн форматі. 20 березня 2021 року приєднуйтеся до міжнародної акції Цифрового прибирання «Digital Cleanup» – видаляйте свої цифрові відбитки та зменшуйте викиди СО2 в атмосферу.

Для успішного проведення цифрової очистки Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» підготував для вас спеціальну покрокову інструкцію. Видаляйте маловідомі програми, непотрібні електронні листи, дублікати фотографій, беззмістовні відео, хмарні сховища з невикористовуваними файлами – вони всі стають джерелом CO2.

Деталі акції за посиланням: https://letsdoitukraine.org/2021/03/an-international-online-campaign/ 

 

Чому ваша участь важлива?

* Кожен спам-лист викидає в атмосферу приблизно 0,3 грама CO2. Під час відправлення мільярду спам-листів витрачається стільки ж парникових газів, як від роботи 3 мільйонів автомобілів

* Щороку Інтернет та його допоміжні системи виробляють 900 мільйонів тонн вуглекислого газу. Це більше, ніж річний обсяг виробництва всієї Німеччини. Якщо процес не зупинити, через десятиліття мережа Інтернету споживатиме 20% загальної енергії у світі. 

* Google щодня використовує 15 616 МВт-год енергії – це більше, ніж виробляє дамба Гувера, яка може забезпечити живлення 1 млн жителів на день. А за рахунок енергії, яку ви використовуєте для потокового відео (у середньому 2 години на день), ви можете проїхати до 3000 км за допомогою електричного скутера на рік.

 

Приєднуйтеся до світового цифрового очищення, діліться досягненнями з родиною, друзями, колегами. Публікуйте результати прибирання в соціальних мережах із хештегами #digitalcleanupletsdoitukraine #digitalcleanup #earthrise 

Зменшуйте використання технологій та Інтернету, вільний час присвячуйте прогулянкам на свіжому повітрі – і для екології полегшення, і для здоров’я користь.

Зробимо Україну чистою разом онлайн!