Розбудова Національної бази енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель, що за ініціативи Мінрегіону та за підтримки проекту міжнародної технічної допомоги “Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні “Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ розпочалася в 2020 році, вийшла на новий якісний рівень.

В рамках спільної роботи Мінрегіону, технічних експертів Проекту GIZ та регіонів до бази залучено 23 обласні державні адміністрації, створено 12 898 об’єктів по 2 167 закладам у 802 населених пунктах.

Здійснюється контроль повноти даних та якості внесених відповідальними на місцях особами технічних та експлуатаційних характеристик будівель, що на разі складає біля 500 тис. показників.

Найвищих показників повноти даних вже досягнуто Херсонською, Рівненською, Кіровоградською, Чернівецькою, Вінницькою та Сумською ОДА – понад 90%.

По 23 ОДА сформовані та постійно оновлюються в публічному доступі рейтинги енергоефективності будівель обласних бюджетних установ:

Херсонська область

Вінницька область 

Житомирська область 

Івано-Франківська область

Миколаївська область

Полтавська область

Львівська область

Чернівецька область

Рівненська область

Сумська область

Кіровоградська область

Донецька область 

Черкаська область

Дніпропетровська область

Луганська область 

Запорізька область 

Закарпатська область

Волинська область 

Одеська область 

Чернігівська область

Хмельницька область 

Харківська область

Тернопільська область 

Попереду – завершення формування бази на рівні 24 обласних державних адміністрацій через завершення долучення Київської ОДА, робота по забезпеченню повноти та якості даних ОДА 2-ї хвилі на рівні не менш, ніж у пілотних ОДА – 94% повнота та 96% якість даних.

Очікувана кількість показників в базі в 2021 році – 1 млн.

Відомості у базі використовуються для розробки Стратегії термомодернізації будівель. Вже зараз відомості бази будівель можуть використовуватися обласними бюджетними установами для цілей середньострокового планування енергоефективних заходів.

 

Джерело:

https://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/energoefektivnist-ta-energozberezhennya/energetichna-efektivnist-budivel/energoefektivnist-u-gromadskih-budivlyah/