Участь у семінар-нараді прийняли Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, в.о. Міністра охорони здоров᾿я Уляна Супрун, Перший заступник Міністра соціальної політики Ольга Крентовська, заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей, Міністр інформаційної політики Юрій Стець, координатори регіональних офісів реформ з децентралізації та розвитку, керівники структурних підрозділів соціального захисту населення та служб у справах дітей обласних державних адміністрацій, представники департаментів освіти і науки, охорони здоров’я обласних державних адміністрацій.

Модератором пленарної частини «Стратегії і плани заходів з деінституалізації» був Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Після дводенного тренінга з питань деінституалізації було проведено зустріч з Міністром соціальної політики  України Андрієм Ревою.

Представником служби у справах дітей облдержадміністрації була заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Чебурей Валентина.

Також було організовано виступи та обговорення питань з наставництва, інклюзивного освітнього простору, раннього втручання. Щодо наступних заходів у межах підготовки регіональних планів виступив директор департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України Руслан Колбаса.