Участь у заході взяли члени обласної робочої групи та районних робочих груп з Калинівського, Немирівського, Липовецького, Тульчинського районів та міста Вінниці у складі начальників служб у справах дітей, директорів місцевих центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, керівників інтернатних закладів та заступників директорів з виховної роботи цих закладів, відповідальних за впровадження наставництва над дітьми.

Учасники заходу визначили та обговорили алгоритм роботи для всіх учасників процесу впровадження наставництва в області.

 

Для довідки:

Основною ціллю наставництва є підготовка дитини-сироти до самостійного життя шляхом розвитку її потенціалу, впевненості у власних силах, визначення життєвих цілей, формування людських взаємовідносин, культурних, моральних, духовних цінностей.

Наставник – це турботливий дорослий друг, який стає для дитини чи підлітка значущою людиною, яка хоче і  може присвячувати їй свій час, знання та сили.

 

Завдання наставника:

  • Формувати емоційно вагомі, стабільні і довготривалі стосунки в житті дитини-сироти, підтримувати і розвивати позитивні цінності та культурний спадок дитини;
  • Допомагати дитині розвинути свій потенціал та розкрити свої сильні сторони.
  • Сприяти у визначенні дитиною(зокрема, підлітком) власних індивідуальних цілей і шляхів їх досягнення;
  • Передавати досвід та знання дитини, стимулюючи її правильний життєвий вибір, підтримуючи успіхи у навчанні, підвищуючи самооцінку. Сприяти формуванню у дитини (особливо у підлітка) навиків самостійного життя.

 

21.08.2017 року підписано меморандум щодо співпраці громадських організацій з обласною державною адміністрацією з реалізації програми наставництва для дітей на території Вінницької області.