Начальник служби у справах дітей Хмільницької районної державної адміністрації Оксана КОСТЮК доповіла, що на території Хмільницького району діє 9 прийомних сімей  в яких виховується 16 дітей та 3 особи, 2 дитячих будинки сімейного типу в яких виховується 13 дітей та 1 особа.

       У зв’язку з адміністративно – територіальною реформою було приведено у відповідність документацію щодо продовження функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу на території Хмільницького району: прийняті відповідні розпорядження по всіх прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу та підписані трьохсторонні Договори  про виховання та спільне проживання дітей у  прийомній сім’ї/ дитячому будинку сімейного типу.

Територіально прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу діють на території Уланівської сільської ради-1ПС; Махнівської-1ПС; Самгородоцької- 2 ПС; Глуховецької - 2 ПС, 1ДБСТ Іванівської- 1ДБСТ; м. Калинівка -  3 ПС.

        Всі сімейні форми виховання створені на базі власного житла.

        Наказом служби у справах дітей Хмільницької районної державної адміністрації від 26 березня 2021 року № 39 затверджено графік перевірки дотримання умов договорів та угод про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомних сім’ях , дитячих будинках сімейного типу та умов проживання, виховання прийомних дітей, дітей- вихованців. Перевірки проводяться згідно графіку.

       Виплата державної соціальної допомоги на дітей та грошове забезпечення батькам – вихователям та прийомним батькам проходить у визначений законодавством термін.       

        Всі сім’ї забезпечені соціальним супроводом, що підтверджено відповідними наказами.