31.01.2017 року в області розпочав роботу семінар «Запровадження послуги патронату у систему захисту дітей та підтримки сімей з дітьми на рівні громади» в рамках розпочатого експерименту з міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині», в якому взяли участь начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Дорош Тетяна Станіславівна, директор Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Стоялова Олена Володимирівна, начальники служб у справах дітей та директори центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді районів та міст обласного значення області.
Представники міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині» Кияниця Зінаїда Петрівна та Стрига Лариса Іванівна ознайомили присутніх з законодавчими актами в питаннях створення патронатних сімей (сімей термінового влаштування) та новими напрацюваннями, які є в міжнародній практиці щодо посилення захисту прав дітей в сучасних умовах.
Мета семінару – запровадити зміни інструментів щодо прийняття рішень по відношенню до захисту прав дітей, базуючись на принципах необхідності і відповідності щодо забезпечення прав дитини та її захисту.
Перед присутніми виступили і патронатний вихователь Гурська Тетяна Анатоліївна з м. Узин Білоцерківського району Київської області, яка з власного досвіду розповіла про переваги даної форми влаштування дітей.