Метою проведення наради  стало обговорення  шляхів удосконалення роботи, спрямованої на запобігання та протидію домашньому насильству, булінгу, інших форм жорстокого поводження з дітьми, попередження дитячих суїцидів та нещасних випадків; накреслення шляхів покращення міжвідомчої взаємодії у даному напрямку. 

    В роботі «Круглого столу» взяли участь Дорош Т.С., начальник служби у справах дітей обласної держадміністрації; Чебурей В.В., заступник начальника служби у справах дітей обласної держадміністрації - начальник відділу усиновлення та сімейних форм виховання; Бевза Л.І. головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Департаменту охорони здоров’я обласної держадміністрації;  Калєтнік А. М., заступник начальника управління - начальник відділу сім’ї, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Управління праці та сімейної політики Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної держадміністрації; Кузнєцова Л. О., майор поліції, начальник Відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області;  Лісогурська Т. І., заступник начальника Управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи – начальник відділу інклюзивної, спеціальної освіти та виховної роботи Департаменту освіти і науки обласної держадміністрації;  Стоялова О. В., директор Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Козлова Н.Б., президентка неурядової організації «Прогресивні жінки»; Кузь О. І., директор Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей;  Репінський П.В., директор Жмеринського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей; працівники служби у справах дітей обласної держадміністрації, практичні психологи та вихователі обласних  центрів соціально-психологічної реабілітації дітей.

    Учасниками «Круглого столу» було заслухано інформацію начальника служби у справах дітей Дорош Т.С.  щодо реалізації державної політики щодо запобігання та протидії жорстокому поводженню з дітьми, в тому числі  домашньому насильству, торгівлі дітьми, попередження дитячих суїцидів, нещасних випадків на території області, та  розглянуто цілий комплекс питань, зокрема: проведення просвітницької роботи в закладах загальної середньої освіти, спрямованої на запобігання та протидію торгівлі, жорстокому поводженню з дітьми, попередження дитячих суїцидальних та нещасних випадків; взаємодія галузі охорони здоров’я  з дотичними службами з питань виявлення дітей, потерпілих від жорстокого поводження; діяльність центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що спрямована на попередження жорстокого поводження з дітьми; профілактична робота поліції в дитячому середовищі; соціально-психологічна реабілітація дітей, які постраждали від жорстокого поводження, в обласних центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, та інші. Ключовим об’єктом  всіх виступів були діти.

    Виступи всіх учасників зібрання були цікаві, конструктивні, мали зворотній зв'язок.

    Заслухавши та обговоривши інформацію начальника служби у справах дітей обласної держадміністрації Дорош Т.С., учасники «Круглого столу» задекларували свою готовність до активної і системної співпраці в процесі зміни підходів виявлення, ведення обліку та організації допомоги, обміну інформації, щоб уникнути дублювання функцій суб’єктів, планування роботи із дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, реалізації завдань та досягнення поставлених цілей, та закликали до конструктивного діалогу заради забезпечення реалізації комплексних заходів щодо захисту прав та інтересів дітей.

     Також учасники «Круглого столу» розробили конкретні заходи спільних дій та прийняли відповідну резолюцію.