На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа» зі змінами та доповненнями, 24 вересня відбулось третє в поточному році засідання обласної комісії з питань надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

В поточному році здійснено розподіл коштів субвенції з державного бюджету між 13 районними, міськими бюджетами та бюджетами об’єднаних територіальних громад в сумі 12 222, 7 тис. грн. на вищезазначені цілі.

На засіданні обласної Комісії 24.09.2018 розглянуто пропозиції районних державних адміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення, виконкомів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом та перспективним планом формування територій громад на придбання 14 житлових об’єктів для 19 дітей-сиріт та осіб з їх числа на суму 4 245, 9 тис. грн.

На даний час в області передбачено забезпечити житлом протягом 2018 року 39 дітей-сиріт та осіб з їх числа та влаштувати до придбаних будинків для функціонування дитячих будинків сімейного типу до 30 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.