Метою непопередженого  візиту була перевірка роботи закладу у всіх напрямках діяльності з метою забезпечення належних умов для розвитку та комфортного перебування вихованців закладу. Були також проведені співбесіди із дітьми віч-на віч.

Після перевірки відбулась нарада щодо підведення підсумків. В нараді, окрім вищезазначених осіб та представників адміністрації закладу, взяли участь начальник служби у справах дітей Дорош Тетяна Станіславівна та заступник начальника служби - начальник відділу усиновлення та  сімейних форм виховання Чебурей Валентина Василівна.

Представники Уповноваженого  Верховної Ради України з прав людини  наголосили на позитивних моментах, а саме, підготовка закладу до влаштування в сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  контроль за динамікою розвитку дитини в закладі, створення авторських програм роботи з дітьми, які тимчасово перебувають в закладі, а також позитивні відгуки дітей  про відношення до них працівників закладу. Разом з тим, були висловлені зауваження щодо більш ефективної роботи медичного пункту з документування, а також посилення контролю за роботою харчоблоку.

Сьогодні, 07.06.2018 р., така перевірка представниками Уповноваженого  Верховної Ради України з прав людини розпочалась у  Жмеринському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.