Кожна робота по написанню «Книги рецептів дитячого щастя великої родини» це величезна праця, індивідуальний та креативний підхід, творчість, наполегливість, оригінальність, а кожний рецепт – це сердечні та душевні глибини дитини, які передаються їх діями, почуттями, емоціями.

У зв’язку з тим, що всі роботи заслуговують на увагу та високі оцінки, конкурсна Комісія визначила наступних переможців:

І місце розділили:

ДБСТ Мельника-Аширової (8 вихованців) м.Жмеринка та ДБСТ Єфімових (7 вихованців) с.Педоси Хмільницького району.

         Їх  «Книги» були зроблені в різних техніках, одна виготовлена із натуральної шкіри (ДБСТ Мельника-Аширової), інша - у вигляді вишивки бісером (ДБСТ  Єфімових (7 вихованців). А рецепти дитячого щастя прості  і схожі .  «Я щасливий, що тато повернувся з війни. Він наша гордість..», написав Василь, «Здоров»я+Сім»я+Достаток+Кохання+Улюблена робота=Щастя», а це щастя в розумінні Катрусі.  А ось рецепти від вихованців ДБСТ Єфімових: «Щастя – це коли ти в родині і є чому радіти, це єдність і турбота», так думає Максим.

ІІ місце посіли:

ДБСТ Маліновських (6 вихованців) м.Козятин  та ДБСТ Слободянюків (7 вихованців) с.Чемериси Барські Барського району.

ІІІ місце

ДБСТ Лецьких (6 вихованців) с. Лозова Хмельницького району.

У кожній написаній «Книзі» - дитячі почуття, пережиті в неблагополучні для них часи і сприйняття сьогодення. Ось, наприклад, витримки із роздумів про щастя Максимки із ДБСТ Гавриленко с.Високе Томашпільського району, якому 8 років. « Мені було 3 роки, і якими гріхами я встиг заслужити таку маму. В хаті брудно, голодно, хочеться їсти, але по каструлях годі й шукати, пусто. Тата немає. А потім приїхали якісь люди і нас трьох  забрали. Яна сказала, що тут ми чекаємо своєї долі, що врятувати нас може нова мама. А якщо вона нас не захоче? І ось вона приїхала. Подарунки, солодощі, посмішка. Тепер у мене нова мама, новий дім, нове життя. Я без страху дивлюсь їй у очі, розповідаю про все, що пережив. Ми разом плачемо і я знаю, що більше зі мною нічого поганого не станеться»

А загалом усі рецепти прості і зрозумілі, як ось у родини Малиновських:

«Рецепт щастя.

 Для приготування знадобляться: мама – 1 шт., тато – 1 шт., діти – повний черпак.

Всі інгредієнти змішати. Додати чашу терпіння. Налити повне серце любові, хлюпнути жменю гумору, посипати добром, і додати якомога більше довіри, і все перемішати. Можна додати бажання до успіху – за смаком. Випікати довго. А потім намазати на шматочок відпущеного життя і ділитися з усіма в родині».

Всі переможці будуть нагороджені сертифікатами на відвідування Музею науки у м.Вінниці, а учасники – подяками.