ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

10 травня 2019 року        № 343

 

 

Про організацію та проведення заходів з нагоди Дня захисту дітей у 2019 році

 Відповідно до статей 22, 23 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про охорону дитинства», рішення 13 сесії обласної Ради 7 скликання від 20 грудня 2016 року № 226 «Про Обласну комплексну програму підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та попередження торгівлі людьми на період до 2021 року» та з нагоди Дня захисту дітей:

1. Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації (Заболотна Н.М.):

1) провести 31 травня-01 червня 2019 року у Подільському зоопарку              (м. Вінниця, вул. С. Зулінського, 9) обласний захід для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов`язків, дітей із малозабезпечених, багатодітних сімей, дітей загиблих героїв Небесної Сотні, дітей внутрішньо переміщених осіб із АР Крим, Донецької та Луганської областей, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, дітей, батьки яких загинули, постраждали в АТО, ООС чи беруть безпосередню участь в операції об'єднаних сил, із врученням подарунків таким дітям;

2) витрати, пов’язані з проведенням заходу, здійснити за рахунок коштів, які передбачені в обласному бюджеті для Департаменту соціальної та молодіжної політики на заходи державної політики з питань сім’ї.

2. Райдержадміністраціям та виконкомам міських рад міст обласного значення:

1) забезпечити участь дітей в обласному заході, зазначеному у пункті 1 цього розпорядження;

2) провести в населених пунктах області святкові концерти, виставки сімейних світлин, творчих робіт дітей та батьків, масові фізкультурно-оздоровчі заходи, літературно-музичні вечори, години спілкування, тренінгові заняття, бесіди, лекції, усні журнали, тренінгові заняття з батьками та дітьми, виставки малюнків, конкурси творчих робіт, творів-мініатюр, інші святкові культурологічні акції та дійства з нагоди Дня захисту дітей;

3) організувати проведення інформаційно-просвітницьких та рекламних кампаній, інших заходів щодо підвищення престижу сім’ї, відповідального батьківства, популяризації сімейних цінностей та щасливого дитинства;

4) посилити роботу щодо надання допомоги сім’ям, насамперед, багатодітним, малозабезпеченим, внутрішньо переміщених осіб, загиблих учасників бойових дій та учасників бойових дій, та сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах;

5) сприяти залученню суб’єктів господарювання, благодійних організацій для надання фінансової і гуманітарної допомоги малозабезпеченим і багатодітним сім’ям з неповнолітніми дітьми, сім’ям з дітьми з інвалідністю, сім’ям з неповнолітніми дітьми внутрішньо переміщених осіб, сім’ям з неповнолітніми дітьми загиблих героїв Небесної сотні, загиблих учасників бойових дій та учасників бойових дій.

3. Департаментам облдержадміністрації: соціальної та молодіжної політики (Заболотна Н.М.), освіти і науки облдержадміністрації (Буняк В.В.); управлінням облдержадміністрації: фізичної культури та спорту (Чернявсь- кий С.В.), культури і мистецтв (Городинський С.С.) організувати проведення фестивалів творчості, масових фізкультурно-оздоровчих заходів, літературно-музичних вечорів, брейн-рингів, вікторин, годин спілкування, конкурсів малюнків, творів, виставок, флешмобів, різноманітних благодійних акцій для мам та дітей з подарунками, спрямованих на поліпшення умов життя дітей та охорону їхніх інтересів, зустрічі з сім’ями, які взяли дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на виховання, керівниками громадських організацій та благодійних фондів, діяльність яких спрямована на становлення і всебічну підтримку сім'ї тощо.

4. Службі у справах дітей облдержадміністрації (Дорош Т.С.), Вінницькому обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Стоялова О.В.):

1) здійснювати інформаційно-просвітницькі заходи щодо популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімей патронатних вихователів для тимчасового догляду дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, патронату над дитиною як альтернативних форм влаштування дітей;

2) сприяти проведенню заходів, спрямованих на утвердження сімейних цінностей, відповідального батьківства, формування позитивної моделі сімейного життя, культури стосунків в сім’ї для дітей, які знаходяться в обласних центрах соціально-психологічної реабілітації для дітей, дітей з інвалідністю, які проходять реабілітацію в закладах соціального спрямування.

5. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (Грабович Л.О.):

1) проводити інформаційно-просвітницьку роботу серед населення області, спрямовану на формування культури планування сім’ї, відповідального батьківства та материнства;

2) забезпечити присутність медичних працівників під час проведення обласного заходу з метою надання, у разі необхідності, своєчасної медичної допомоги.

6. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області (Педос Ю.В.), управлінню патрульної поліції у Вінницькій області (Усеї- нов Р.С.):

1) забезпечити публічну безпеку та порядок під час проведення заходів, присвячених Дню захисту дітей, приділивши увагу додержання вимог безпеки дорожнього руху;

2) сприяти забезпеченню супроводу автобусів з дітьми, що направля-тимуться з усіх районних центрів та міст обласного значення до обласного центру та у зворотному напрямку 31 травня - 01 червня 2019 року для участі у обласному заході та паркування автобусів. 

7. Головному управлінню державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області (Шевчук Р.Б.) забезпечити додержання вимог пожежної безпеки на об`єктах, що задіяні для проведення заходів з нагоди Дня захисту дітей.

8. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (Василюк С.М.):

1) забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації обласних заходів, присвячених до Дня захисту дітей;

2) сприяти створенню тематичних рубрик, телевізійних та радіопередач щодо популяризації сімейного способу життя, посилення мотивації до реєстрації шлюбів, свідомого народження і виховання дітей, а також посилення соціального захисту сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.

9. Структурним підрозділам облдержадміністрації, райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення про хід виконання цього розпорядження інформувати Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації до 14 червня 2019 року для дальшого узагальнення та інформування облдержадміністрації до 21 червня 2019 року.

10. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Івасюка І.Д.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації

В. КОРОВІЙ