ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

22 листопада 2018 року                                       № 897

 

 

Про заходи щодо проведення в області новорічних і різдвяних свят

 

Відповідно до статей 22, 23 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Обласної комплексної програми підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та попередження торгівлі людьми на період до 2021 року, затвердженої рішенням 13 сесії обласної Ради 7 скликання від 20 грудня 2016 року № 226, з метою забезпечення високого організаційного рівня проведення новорічних і різдвяних свят:

1. Райдержадміністраціям та виконкомам міських рад міст обласного значення:

1) утворити організаційні комітети з підготовки та проведення новорічних і різдвяних свят для дітей, забезпечити розроблення та затвердження планів заходів із підготовки та проведення новорічних і різдвяних свят для дітей;

2) провести в населених пунктах області святкові новорічні і різдвяні концерти, обрядові вистави, театральні постановки, інші святкові дійства для дітей та забезпечити відвідання зазначених заходів, насамперед, дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, дітьми з інвалідністю, дітьми, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітьми військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, дітьми із малозабезпечених і багатодітних сімей, дітьми загиблих героїв Небесної сотні, дітьми вимушено переміщених осіб із АР Крим, Донецької та Луганської областей, дітьми, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, дітьми, батьки яких загинули, постраждали в АТО, ООС чи беруть безпосередню участь в операції об'єднаних сил з врученням таким дітям дитячих подарунків до дня Святого Миколая та новорічних і різдвяних свят;

3) організувати 19 грудня 2018 року відкриття новорічних ялинок в усіх містах обласного значення та районних центрах області;

4) сприяти залученню суб’єктів господарювання для надання фінансової і гуманітарної допомоги школам-інтернатам, лікувально-профілактичним закладам, дитячим будинкам, центрам соціально-психологічної реабілітації дітей і приймальникам-розподільникам для дітей, малозабезпеченим багатодітним сім’ям з неповнолітніми дітьми.

 2. Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації (Заболотна Н.М.), управлінню культури і мистецтв облдержадміністрації (Городинський С.С.):

 1) провести 26 грудня 2018 року в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського, за участю керівництва облдержадмі-ністрації і обласної Ради, свято новорічної ялинки для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей військово-службовців, працівників правоохоронних органів та журналістів, які загинули під час виконання службових обов`язків, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей загиблих героїв Небесної сотні, дітей вимушено переміщених осіб із АР Крим, Донецької та Луганської областей, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, дітей, батьки яких загинули, постраждали в АТО, ООС чи беруть безпосередню участь в операції об'єднаних сил, із врученням подарунків таким дітям;

 2) витрати, пов’язані з проведенням обласного свята новорічної ялинки, здійснити за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті на соціальні програми і заходи державної політики з питань сім’ї, згідно з кошторисом.

 3. Управлінню культури і мистецтв облдержадміністрації (Городинсь- кий С.С.), департаментам облдержадміністрації: соціальної та молодіжної політики (Заболотна Н.М.), освіти і науки (Буняк В.В.), службі у справах дітей облдержадміністрації (Дорош Т.С.), обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Стоялова О.В.) організувати проведення святкових заходів до дня Святого Миколая, Нового року, Різдва Христового для дітей, у тому числі соціально вразливих категорій, вихованців шкіл-інтернатів, дитячих будинків-інтернатів системи соціального захисту, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, дітей, які знаходяться в Вінницькому та Жмеринському центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, дітей з інвалідністю, які проходять реабілітацію в закладах соціального спрямування.

 4. Управлінню культури і мистецтв облдержадміністрації (Городинсь- кий С.С.) профінансувати видатки з проведення заходів коштом, передбаченим в обласному бюджеті та інші культурно-освітні заклади та заходи, відповідно до кошторису.

 5. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації (Буняк В.В.) забез-печити подарунками вихованців шкіл-інтернатів обласного підпорядкування до дня Святого Миколая, новорічних та різдвяних свят, за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті на інші освітні програми.

 6. Керівникам департаментів облдержадміністрації: освіти і науки (Бу- няк В.В.), соціальної та молодіжної політики (Заболотна Н.М.), управлінню культури і мистецтв (Городинський С.С.), головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення організувати відвідання дітьми, у тому числі дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, дітьми з інвалідністю, дітьми, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітьми військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та журналістів, які загинули під час виконання службових обов`язків, дітьми із малозабезпечених і багатодітних сімей, дітьми загиблих героїв Небесної сотні, дітьми вимушено переміщених осіб із АР Крим, Донецької та Луганської областей, дітьми, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, дітьми, батьки яких загинули, постраждали в АТО, ООС чи беруть безпосередню участь в операції об'єднаних сил під час зимових канікул музеїв, театрів, інших закладів культури і мистецтва, екскурсій та туристичних поїздок Україною.

 7. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області (Педос Ю.В.), управлінню патрульної поліції у Вінницькій області  (Усеінов Р.С.):

 1) здійснювати заходи із забезпечення громадського порядку під час проведення новорічних свят та додержання вимог безпеки дорожнього руху.

 2) сприяти забезпеченню супроводу колон автобусів з дітьми, що направлятимуться з усіх районних центрів та міст обласного значення до обласного центру та у зворотному напрямку 26 грудня 2018 року для участі у обласному святі новорічної ялинки, та паркуванню автобусів. 

 8. Головному управлінню державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області (Шевчук Р.Б.) забезпечити додержання вимог пожежної безпеки на об`єктах, що задіяні у проведенні новорічних та різдвяних заходів.

 9. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (Грабович Л.О.) забезпечити проведення профілактичних заходів щодо запобігання поширен-ню інфекційних захворювань серед дітей.

 10. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадсь-кістю облдержадміністрації (Василюк С.М.):

 1) забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації заходів, пов’язаних із новорічними та різдвяними святами;

 2) профінансувати видатки на виготовлення друкованої та відео продукції коштом, передбаченим в обласному бюджеті на інші заходи у сфері засобів масової інформації згідно з кошторисом.

 11. Структурним підрозділам облдержадміністрації, райдержадміністра-ціям, виконкомам міських рад міст обласного значення інформувати Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації про хід виконання цього розпорядження до 16 січня 2019 року для подальшого узагальнення та інформування облдержадміністрації до 30 січня 2019 року.

 12. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Івасюка І.Д.

  

Перший заступник голови обласної

         державної адміністрації                                               

           А. ГИЖКО