ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

від 18 квітня  2018 року                                                                     № 318

 

 Про  утворення обласної комісії  з питань компенсації витрат  субєктам господарювання, які займаються  виноградарством, садівництвом і хмелярством

 

          Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 липня  2005 року  № 587 «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства», з метою розгляду документів щодо надання компенсації, поданих суб’єктами господарювання, які займаються  виноградарством, садівництвом і хмелярством:

1. Утворити обласну комісію з питань компенсації витрат суб’єктам господарювання, які займаються виноградарством, садівництвом і хмелярством,  у складі згідно з додатком, та затвердити  Положення про неї,  що додається.

2. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 26 травня 2009 року № 189 « Про обласну комісію з питань фінансування розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства».

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови обласної державної адміністрації Гижка А. П.

 

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                      

     В. КОРОВІЙ

 

   

                                                                              Додаток

                                                                              до розпорядження голови

                                                                              облдержадміністрації

                                                                              18 квітня 2018 року № 318

 

Склад

обласної комісії з питань компенсації витрат суб’єктам господарювання, які займаються  виноградарством, садівництвом і хмелярством

 

ТКАЧУК                  

Микола Федорович

-

 

директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, голова комісії

ТЕМЧЕНКО

Василь Васильович

-

 

начальник управління організації  вироб-ництва продукції рослинництва та технічної політики Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, заступник голови комісії

ФЕДЧИШИН

Ігор Петрович

-

начальник відділу виробництва продукції рослинництва та лісових насаджень Депар-таменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, секретар комісії

БАБІЙ

Олег Васильович

-

 

заступник начальника управління – началь-ник  відділу супроводження субвенцій Департаменту фінансів облдержадміністрації

ВЕЛЬГУС

Юрій Володимирович

-

директор Вінницького відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств (за згодою)

КИРИЛЮК

Валентина Михайлівна

-

заступник директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації

 

ПАВЛИШЕН

Віталій Сергійович

-

головний бухгалтер, начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та фінансового забезпечення Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації

ПОЛІЩУК

Леонід  Володимирович

-

заступник начальника відділу контролю в аграрній галузі, екології та природо-користуванні управління Північного офісу Держаудитслужби  у Вінницькій області (за згодою)

ТКАЧЕНКО

Юрій Михайлович

 

-

начальник відділу контролю у сфері насінництва та розсадництва Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області (за згодою)

СЕМЕНЮК

Анатолій Іванович

-

генеральний директор ГО  корпорація «Вінницясадвинпром» (за згодою)

  

Керівник апарату обласної

  державної адміністрації                                                             

     В. БОЙКО

 

   

Затверджено

Розпорядження голови

облдержадміністрації  

18 квітня 2018  року № 318

           

П О Л О Ж Е Н Н Я

про обласну комісію з питань компенсації витрат субєктам господарювання, які займаються  виноградарством, садівництвом і хмелярством

1. Положення про обласну комісію з питань компенсації витрат суб’єктам господарювання, які займаються  виноградарством, садівництвом і хмелярством регулює порядок розгляду обласною комісією (далі – Комісія) документів, що підтверджують попередні обсяги компенсації, які подаються суб’єктами господарювання, що проводять діяльність в містах обласного значення, а у випадку відсутності відповідної районної комісії – суб’єктів господарювання, які проводять діяльність у районах області.

 2. Комісія створюється розпорядженням голови облдержадміністрації. Очолює Комісію директор Департаменту агропро-мислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації. Заступником голови Комісії є начальник управління організації виробництва продукції рослинництва та технічної політики Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдерж-адміністрації до компетенції якого входить питання виноградарства, садівництва і хмелярства.

 До складу Комісії входять також представники структурних підрозділів Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, представники Держаудитслужби у Вінницькій області, відповідних фінансових органів, представники Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, представники громадських організацій, з правом дорадчого голосу.

 До складу Комісії не можуть входити особи, які є працівниками, власниками, акціонерами суб’єктів господарювання – претендентів на державну компенсацію.

 3. Підготовка матеріалів до розгляду Комісією, а також ведення діловодства, покладаються на секретаря Комісії, який є працівником Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

 4. У разі необхідності, для виконання своїх повноважень, Комісія має право одержувати  від суб’єктів  господарювання додаткову інформацію.

 5. Комісія проводить свої засідання після надходження заяв про компенсацію, та документів наданих суб’єктами господарювання  до 20 числа кожного місяця.

 6. Комісія, протягом п’яти робочих днів з моменту отримання від суб’єкта господарювання відповідного звернення, проводить виїзні перевірки для підтвердження факту завершення суб’єктом господарювання будівництва холодильника (лабораторного комплексу, камер швидкого заморожування плодів та ягід) і введення його в експлуатацію, а також виїзні перевірки для підтвердження фактичних обсягів робіт, виконаних суб’єктами госпо-дарювання які провадять відповідну діяльність у містах обласного значення.

 7. Комісія, незалежно від результатів розгляду документів та проведених виїзних перевірок, забезпечує надходження до Мінагрополітики щомісяця до 1 липня та 1 грудня зведених відомостей про фактичні витрати та попередні обсяги компенсації і висновків за результатами проведення виїзних перевірок та аналізу отриманих документів за встановленими Мінагрополітики формами, актів про фактичний обсяг виконаних робіт та витрат, а в разі надходження відповідного запиту Мінагрополітики - інші підтвердні документи.

 8. Засідання Комісії є правочинним якщо в ньому бере участь не менше як дві третини його членів ( за винятком членів Комісії з правом дорадчого голосу).

 9. Засідання Комісії веде голова або його заступник, а за їх відсутності – один із її членів, обраний  рішенням Комісії.

 10. Члени Комісії мають право:

           ознайомлюватися з матеріалами, поданими на розгляд  Комісії;

           клопотати, наводити свої аргументи, висловлювати міркування з питань що розглядаються;

           висловлювати окрему думку,  з оформленням її у письмовому вигляді;

           брати участь у прийнятті рішення шляхом голосування, за винятком членів Комісії з правом дорадчого голосу;

11. Рішення Комісії схвалюється простою більшістю голосів її членів які присутні на засіданні.

12. Результати засідання Комісії оформляють протоколом, який підписує голова та члени Комісії.

13. За результатами засідання Комісії голова Комісії або його заступник підписує Зведену відомість фактичних витрат та попередніх обсягів компенсації суб’єктам господарювання області за відповідний період.

  

_____________________________