ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

 

від 29 вересня 2017 року                                                    № 681

 

 

 

Про проведення в області у 2017 році Всеукраїнського тижня права

 

Відповідно до статті 25 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Указу Президента України від 08 грудня 2008 року                        № 1149/2008 «Про Всеукраїнський тиждень права», розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 р. № 579-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2017 році Всеукраїнського тижня права», з метою підвищення ролі правової освіти в дальшій розбудові України, як правової держави, виховання у громадян поваги до закону і прав людини:

 1. Затвердити план заходів з проведення в області у 2017 році Всеукраїнського тижня права (далі – План заходів), що додається.

 2. Райдержадміністраціям, структурним підрозділам облдерж-адміністрації, іншим виконавцям Плану заходів до 18 грудня 2017 року проінформувати облдержадміністрацію про стан його виконання.

 3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування прийняти рішення, що випливають з цього розпорядження.

 4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на керівника апарату облдержадміністрації Бойка В.О.

 

 

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                          

 В. КОРОВІЙ

 

 

 

 

Затверджено

Розпорядження голови

облдержадміністрації

29 вересня 2017 року № 681

 

 п л а н

заходів з проведення в області у 2017 році Всеукраїнського тижня права

 

 1. Провести:

 1) у навчальних закладах області Всеукраїнський урок “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

 Департамент освіти і науки облдерж-адміністрації, райдержадміністрації.

   8 грудня;

 2) з працівниками підприємств, установ та організацій навчання, лекції, бесіди з питань реалізації і захисту прав людини з метою підвищення загального рівня правової культури та набуття громадянами необхідного рівня правових знань.

 Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області, Федерація профспілок Вінницької області за участю заінтересованих громадських організацій.

 4 – 8 грудня;

 3) науково-практичні конференції, семінари, зустрічі за круглим столом, дискусії, майстер-класи провідних юристів, присвячені проблематиці прав людини, захисту прав учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, політичних партій, народних депутатів України, діячів науки і культури.

 Департаменти облдержадміністрації: інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, освіти і науки, соціальної та молодіжної політики; управління культури і мистецтв облдержадміністрації, Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області, райдержадміністрації.

 4 – 10 грудня.

 2. Організувати:

 1) виступи у засобах масової інформації з питань реалізації і захисту прав людини, у тому числі учасників антитерористичної операції, членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих внаслідок зазначеної операції.

 Департаменти облдержадміністрації: інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, соціальної та молодіжної політики,  Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області за участю центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та заінтересованих громадських організацій, райдержадміністрації.

 Листопад – грудень;

          2) проведення книжкових виставок, презентацій видань про права людини та іншої літератури правового змісту, ознайомлення з матеріалами, представленими на них; оформлення у військових частинах, навчальних закладах, закладах культури, інших установах та організаціях тематичних стендів.

 Департамент освіти і науки облдержадміністрації, управління, культури і мистецтв облдержадміністрації, Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області за участю заінтересованих громадських організацій, райдержадміністрації спільно з органами місцевого самоврядування.

 4 – 10 грудня.

 3. Організувати та провести у навчальних закладах, закладах культури, військових частинах тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру (лекції, бесіди, зустрічі за круглим столом, правові конкурси, ігри, змагання тощо).

 Департамент освіти і науки облдержадміністрації, управління культури і мистецтв облдержадміністрації, Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області за участю заінтересованих громадських організацій, райдержадміністрації спільно з органами місцевого самоврядування.

 4 – 10 грудня.

 4. Інформувати молодь та дітей з питань реалізації і захисту прав людини під час проведення заходів просвітницького характеру, в тому числі під час виконання програм молодіжних та дитячих громадських організацій.

 Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, райдержадміністрації.

 Грудень.

 5. Забезпечити через мережу громадських приймалень та юридичних клінік надання безоплатної первинної правової допомоги населенню з питань реалізації і захисту прав людини.

 Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області за участю Федерації профспілок Вінницької області та заінтересованих громадських організацій.

 4 – 8 грудня.

 6. Організувати розміщення на офіційних веб - сайтах інформаційних банерів та їх наповнення матеріалами, що стосуються проведення Всеукраїнського тижня права.

 Департаменти облдержадміністрації: освіти і науки, соціальної та молодіжної політики, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, управління культури і мистецтв облдержадміністрації.

 4 – 10 грудня

Сприяти широкому висвітленню в засобах масової інформації заходів з проведення Всеукраїнського тижня права. 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, райдержадміністрації.

 8 – 13 грудня.

_________________________