ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

від 20 вересня 2017 року                                                    № 656

                                                                 

 

 

Про організацію та проведення заходів з нагоди

Міжнародного дня громадян похилого віку у 2017 році

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 1997 року  № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку», рішення 7 сесії обласної Ради 7 скликання від 30 червня 2016 року № 124 «Про Комплексну цільову програму соціального захисту населення Вінницької області на 2016-2018 роки»:

 1. Затвердити План заходів з нагоди відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку у 2017 році (далі – План заходів), що додається.

 2. Структурним підрозділам облдержадміністрації, райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення інформувати про хід виконання Плану заходів Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації до 05 жовтня 2017 року для подальшого узагальнення та інформування облдержадміністрації до 10 жовтня 2017 року.

 3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдерж-адміністрації Івасюка І.Д.            

 

                

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                        

   В. КОРОВІЙ

 

                       

  

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження голови
облдержадміністрації
20 вересня 2017 року № 656

 

П Л А Н
заходів з нагоди відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку у 2017 році

 

№ з/п

Заходи

Відповідальні за виконання

Строки виконан-ня

1.

Провести в населених пунктах області масові заходи, виставки, фестивалі, конкурси, концерти, святкові культурологічні акції та дійства з нагоди відзначення Міжнародного дня людей похилого віку.

Райдержадміністрації, виконкоми міських рад міст обласного значення

до 01 жовтня 2017 року

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29 вересня 2017 року

2.

Організувати інформаційно-про-світницьку кампанію щодо підтримки громадян похилого віку, спрямовану на пропагування традиційних людських цінностей.

3.

Посилити роботу щодо надання допомоги громадянам похилого віку, насамперед, малозабезпе-ченим громадянам, ветеранам війни та праці.

4.

Сприяти залученню суб’єктів підприємницької діяльності для надання фінансової і гуманітарної допомоги малозабезпеченим гро-мадянам похилого віку.

5.

Організувати зустрічі громадян похилого віку з представниками місцевих органів виконавчої влади, соціальної сфери та охорони здоров’я.

6.

Забезпечити участь керівників територіальних центрів соціаль-ного обслуговування (надання соціальних послуг) в заходах з нагоди відзначення Міжнародного дня громадян  похилого віку.

7.

Провести на базі Тиврівського будинку-інтернату геріатричного профілю захід з нагоди відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку.

Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації

29 вересня 2017 року

8.

 

Організувати в будинках-інтер-натах та територіальних центрах соціального обслуговування (на-дання соціальних послуг) дні відкритих дверей із заходами та акціями, спрямованими на допомогу людям похилого віку, залучивши представників молодіж-них та громадських організацій, благодійних фондів, творчих спілок, діяльність яких спрямована на підтримку цієї категорії громадян.

9.

Організувати проведення заходів, зокрема, фізкультурно-оздоровчих заходів для ветеранів, тематичних годин «Поважаємо старість і словом і ділом», «Хто про старість дбає, той гідною людиною зростає», акції «Милосердя», «5 картоплин», «Поспішайте творити добро», годин спілкування «Старість не повинна бути одинокою», «Невичерпні джерела мудрості», «Не забувай тих, хто виховав тебе», конкурсів малюнку «Ми ваше майбутнє», конкурсів проектів «Мій родовід», родинних свят «Буде у мирі й злагоді родина - буде жити моя Україна», тематичних виставок «Поспішайте творити добро», прес - виставок «Не старіють душею ветерани», «Вік та мудрість поруч», «Добром зігріте серце», «Коли серця теплом зігріті», книжково - ілюстративних виставок «Вік життю не завада», «Люди похилого віку - мудрості стигла пора», тренінгів з основ комп’ютерної грамотності та пошуку інформації в Інтернеті для громадян похилого віку, тощо.

Департамент освіти і науки облдержадміністрації,

управління облдержадміністрації: фізичної культури та спорту,

культури і мистецтв

до 01 жовтня 2017 року

10.

Забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації заходів, присвячених Міжнародному дню громадян похилого віку.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

до 01 жовтня 2017 року

11.

Сприяти створенню тематичних рубрик, телевізійних та радіо-передач щодо популяризації соціального захисту громадян похилого віку, зустрічей керівників органів виконавчої влади з громадянами похилого віку.

 

___________________________