Вказаною постановою затверджено механізм надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, та визнані інвалідами внаслідок війни III групи відповідно до пунктів 11-14 частини другої статті 7 або учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та які потребують поліпшення житлових умов і перебувають протягом року на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб.

Так, у 2018 році свої житлові умови за рахунок вищеназваної субвенції, яка була виділена Вінницькій області, покращили 4 сім’ї, які перебували на квартирному обліку в органах місцевого самоврядування.

Вказані сім’ї отримали грошову компенсацію для придбання житла на загальну суму 3399010 грн.

Це 1 сім’я внутрішньо переміщеної особи з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи та 3 сім’ї внутрішньо переміщених осіб з числа учасників бойових дій.

Станом 22.02.2019 за інформацією органів соціального захисту населення на квартирному обліку перебуває 15 сімей, які потребують поліпшення житлових умов. З них 2 сім’ї внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи та 13 сімей внутрішньо переміщених осіб з числа учасників бойових дій. Для забезпечення житлом цієї категорії громадян потрібно понад 16 млн грн.