Протягом цього літнього періоду проведено чотири «Пікніки на природі» для дітей учасників антитерористичної операції та один - для дружин учасників антитерористичної операції. Загалом 240 дітей учасників антитерористичної операції з різних куточків Вінницької області провели своє дозвілля на свіжому повітрі з розвагами та отримали незабутні враження, знайшли нових друзів як серед однолітків, так і серед ветеранів.
Зазвичай пікнік розпочинався із знайомства та захопливої подорожі по річці Південний Буг на катері. Прибувши до Сабарова, усі разом облаштовували місця для відпочинку (розстеляли каремати і килимки), для прийому їжі, для розваг.
Розділившись за інтересами, діти з хлопцями і волонтерами влаштовували майстер-класи з приготування страв на природі. Вінницький обласний центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" організував для дітлахів справжні спортивні змагання та рухливі ігри. Діти пересувалися на ходулях, займалися скалолазанням, грали з м’ячем, перетягували канат тощо. Приємною несподіванкою для дітей було нагородження їх дипломами за активне проведене дозвілля та вручення сувенірів на згадку.
Після активних розваг дітей за традицією частували смачним пловом, смаженою картоплею, овочами, соком та іншими смаколиками, які для них готували наші хлопці-бійці.
Хорошою розвагою стало прибирання території після відпочинку, яке проводили волонтери у формі гри під девізом «Ми відповідальні за чистоту довкілля». Діти подбали, щоб сміття не віднесло вітром, зібрали його, переконались, що багаття погашене, як слід.
Пікнік, зазвичай, тривав до вечора, а по закінченню заходу катер відвозив дітей назад до м.Вінниця. Діти були дуже задоволені і щасливі.
Бажаємо діткам гарно почати новий навчальний рік, бути впевненими у власних силах та прагнути до нових знань! І до нових зустрічей!