19 липня, 20 дітей загиблих учасників АТО з Вінницької області вирушили до Республіки Польща, де зможуть відпочити та ознайомитись з історичними пам’ятками, туристичними атракціями та культурою сусідньої держави.
Традиційний відпочинок-оздоровлення діток відбувається вже вчетверте завдячуючи голові облдержадміністрації Валерій Коровій та Маршалку Сьвєнтокшиського воєводства Адаму Ярубасу.

Нагадаємо, що цьогоріч регіони-партнери відзначають 60-ту річницю свого співробітництва.
За словами заступника директора Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА – начальника управління соціальної підтримки та державних гарантій Наталії Квят, поїздка дітей на відпочинок до сусідньої держави відбувається вже четвертий рік поспіль. «Цьогоріч до Республіки Польща вирушають 20 осіб віком від 10 до 16 років. Усі вони – діти загиблих учасників бойових дій. Програма поїздки є досить насиченою, що надасть можливість дітям, які зіткнулися з наслідками війни, психологічно розвантажитися та взяти участь у цікавих заходах. Цьогоріч ми разом із польськими колегами спланували відпочинок таким чином, щоб програма включала як культурно-мистецькі, так і спортивно-реабілітаційні заходи, ознайомлення з історичними та географічними об’єктами тощо», - зазначила Наталія Квят.

Під час перебування в сусідній державі діти відвідають Королівський замок в Хенчінах, Центр науки Леонардо да Вінчі в Позамче, Національний музей у м.Кельце, монастир на Карчувці, ботанічний сад, енергетичний центр науки, печеру Яскіня Рай, а також покатаються по р.Віслі, підіймуться на Свєнти Кшиж, відвідають відтворене середньовічне поселення у Хуті Шкляній. Крім цього, програмою передбачено відвідування басейнів, участь у розважальних іграх тощо.

Відпочинок дітей триватиме з 20 по 29 липня. Поїздка організована спільно Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА та Департаментом соціальної та молодіжної політики ОДА. Всі витрати щодо перебування юних вінничан на себе взяла польська сторона, надання транспортних послуг в обох напрямках забезпечено коштом обласного бюджету.