Для всіх учасників цього проекту захопливою стала оглядова екскурсія по місту Яремче, під час якої діти познайомилися з історією, культурою та природою цього краю. Яремче прославилося завдяки своїм пам'яткам гуцульської архітектури. Найвідомішим є дерев'яний ресторан-музей "Гуцульщина". Ще однією прикрасою міста є водоспад Пробій, розташований на річці Прут. Це мальовничий куточок природи з каскадом водоспадів (8 м).
Яремче – центр гуцульських ремесел. Вироби народного промислу з дерева, шкіри та козячої вовни, картини та вишиті рушники. Кожен для себе знайшов цікавий сувенір. 
Одним із найцікавіших місць став Яремчанський міні-зоопарк — вольєр з карпатськими дикими тваринами (оленями, козулями, кабанами), джерело з мінеральною водою та парк «Карпати в мініатюрі», де зібрана колекція культурних та природніх об’єктів Карпатського регіону.
Під час пішохідної екскурсії «Скелі Довбуша» діти мали чудову можливість відвідати Карпатський національний природний парк (площа 50495 гектарів).
«Тут ми потрапили в своєрідний музей природи, де експонатами служать дерева, лісові трави, тварини, кам'яні споруди», - розповідає Іринка, донька учасника АТО, цей маршрут створений ще 1902 року як пам'ять народним месникам та їх легендарному ватажкові Олексі Довбушу, який діяв тут у 1738-1745 рр. Неповторним витвором природи є дивовижні скелі Довбуша, що здавна стали справжньою туристичною Меккою для любителів подорожей. Унікальне нагромадження кам'яних брил ямненського пісковика, застиглого тут з льодовикового періоду. Ми дізналися, що саме тут заховані скарби Довбуша, але вхід в невидиму печеру вкаже обраному, щирій і безкорисливій людині, цвіт папороті в ніч на Івана Купала».
Далі подорожували до Хотина. Родзинкою Хотинського регіону є старовинне величне місто з фортецею. Місцеві жителі зберегли багато гарних легенд про історію цієї землі. Як згадує Артем, син загиблого учасника АТО: «Якщо обходити фортецю за периметром, на стіні, недалеко від страшної вологої плями можна побачити слід від гармати. Орнамент там переривається, натомість замість нього легко побачити зображення глечика. Існує легенда про це місце. Начебто у ті часи, коли ще не було колодязя на території фортеці, замок якось взяли в облогу вороги. Мужньо обороняли твердиню сотні воїнів, але вони робили б це з подвійною силою, якщо б мали що попити. Спраглі вояки були на межі смерті - і тоді якась мужня дівчина вночі зробила вилазку до струмка, який обігає навколо фортеці. Вона набрала повний глечик води, та вже під час підйому у неї влучила ворожа стріла. Дівчина, стікаючи кров‘ю, все ж донесла свою цінну ношу до змучених солдат - а потім романтично померла в них на руках. Після цього вояки схаменулися та взялися копати колодязь глибиною 65 метрів. Ця сумна та лірична легенда стала основою символіки тутешніх земель».
Особливо зачарував діток Кам’янець-Подільський своєю неповторною єдністю ландшафту і архітектури, історичне минуле якого приховує безліч таємниць. І славнозвісний старий замок - унікальна оборонна споруда XI-XVII століть, побудована на скелястому мисі біля вузького перешийка, через який вела давня головна дорога до Старого міста, могутність укріплень яких вражала численних мандрівників.
В ході подорожі дітей супроводжували психологи ГО «Вінницьке обласне товариство психологів та психотерапевтів», які в рамках програми «Реабілітація та соціальна адаптація демобілізованих військовослужбовців, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих учасників АТО» проводили різноманітні психологічні тренінги, працювали над розширенням уявлень діток про себе, свою конкретну життєву ситуацію, про навколишню дійсність. внаслідок чого вони можуть по-новому бачити й оцінювати свою ситуацію, формулювати альтернативні варіанти поведінки в ній, а також проводили різні майстер-класи та розваги.
Наша подорож «Перлини Карпат» подарувала дітям гарний відпочинок, незабутні враження, допомогла відкритись і знайти нових друзів. До нових зустрічей!