Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та голова обласної Ради Анатолій Олійник сьогодні, 27 березня, зустрілися з вінницькими спортсменами, які представляли нашу державу на ХІІ зимових Паралімпійських іграх 2018 року у Пхьончхані (Республіка Корея), та їхніми наставниками.

Слова привітань та подяки з успішним виступом на змаганнях приймали  майстер спорту України, двічі срібний призер зимових Паралімпійських ігор 2018 року з біатлону та лижних перегонів, призер етапів Кубку світу Олександр Казік та його тренер, спортсмен-лідер, який супроводжував Олександра на дистанціях Паралімпійських ігор, Сергій Кучерявий. А також майстер спорту України міжнародного класу, учасниця зимових Паралімпійських ігор 2018 року, яка посіла два четвертих місця з біатлону та шосте місце у спринті, переможниця Кубку світу Ірина Буй і тренер-викладач Вінницької ОДЮСШ «Інваспорт», перший тренер Олександра Казіка та тренер Ірини Буй Марцін Кучерявий.

«Я хотів би подякувати вам за мужність, за ваш спортивний азарт та прагнення до перемоги, - звернувся з вітальним словом до спортсменів голова облдержадміністрації Валерій Коровій. – Добре знаю, що більшість людей, які стежать за спортсменом по телебаченню або на дистанції, бачать лише короткий відрізок часу, зовсім не знаючи про те, скільки було витрачено зусиль в процесі підготовки, скільки було травм, нервових зривів та переживань. Але, водночас, це і драйв, і відчуття успіху, і гордість, прагнення довести, що ти спроможний це зробити. І це ваша велика перемога».

Валерій Коровій наголосив, що успіхи спортсменів – це й успіхи Вінницької області. Відтак від імені обласної державної адміністрації та від імені усіх вінничан привітав паралімпійців з високими досягненнями, подякував за працю і побажав їм багато нових спортивних злетів.

Зі словами вітань звернувся до учасників Ігор-2018 і голова обласної Ради Анатолій Олійник. Затим керівники області вручили спортсменам та їх тренерам цінні подарунки і сертифікати на грошові винагороди (Олександру Казіку – у розмірі 250 тисяч гривень, Ірині Буй – 100 тисяч гривень, Сергію Кучерявому та Марціну Кучерявому – у розмірі 50 тисяч гривень кожному).

Спортсмени ж, у свою чергу, подякували за підтримку та поділилися з учасниками зустрічі власними враженнями від змагань.

Для довідки. З 9 по 18 березня 2018 року у Пхьончхані (Республіка Корея) пройшли зимові Паралімпійські ігри. У змаганнях взяли участь 50 країн-учасниць.

За підсумками зимової Паралімпіади-2018 Україна посіла шосту сходинку загального заліку. Українські спортсмени здобули 22 медалі: 7 - золотих, 7 - срібних та 8 - бронзових.