Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час брифінгу у понеділок назвав Закон про Національну безпеку України, над яким зараз триває робота в профільному Комітеті, пріоритетним для цієї сесії.

А.Парубій повідомив, що Представництво і ЄС в Україні, і НАТО висловили свої спостереження і свої рекомендації до даного законопроекту, поданого Президентом України Петром Порошенко. Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони на першому своєму засіданні створив робочу групу для його доопрацювання, яка провела два засідання, виходячи з  рекомендацій Представництва ЄС і Представництва НАТО.

«Для мене є критично важливим, щоб ці рекомендації були враховані, - зауважив Голова Верховної Ради. - Як я наголошував, закон про національну безпеку й оборону має на меті як і реформувати український сектор безпеки, але також вирішити надважливу роль – зробити рішучий крок України на шляху до НАТО». За його словами, «вкрай важливо, коли Україна вже ставить за ціль, аби чимшвидше адаптувати українське законодавство до стандартів НАТО, щоб рекомендації НАТО були враховані під час ухвалення українського законодавства, яке реформує український сектор безпеки і оборони».

А.Парубій зазначив, що він буде намагатися досягти одночасно двох цілей: щоб цей законопроект максимально враховував рекомендації стратегічних партнерів і щоб його ухвалення відбулося без затягування.