Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 26 лютого провів щотижневу нараду з директорами департаментів та служб Вінниччини.

Керівник області заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію в регіоні за різними галузевими напрямами та озвучив низку доручень керівникам структурних підрозділів ОДА.

Так, за словами заступника голови облдержадміністрації Василя Броварника, в області стабільно працюють усі об’єкти теплозабезпечення. «Серйозних аварійних ситуацій немає. Лише по енергетиці після 6 ранку в результаті обриву високовольтної лінії без електроживлення залишилися 8 населених пунктів. Там ведуться роботи, і до обіду електропостачання буде відновлено», - запевнив Василь Броварник.

За повідомленням директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмили Грабович, рівень захворюваності населення на грип та ГРВІ на території області знижується. «До порога вже майже 8 %, тоді як минулого понеділка було 2,3 %», - зауважила керівник відомства. Крім того, відзначила вона, в регіоні йде планомірна робота з формування госпітальних округів.

Директор же Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук, у свою чергу, інформував, що, попри морозну погоду, ведеться активна робота з розчистки річок. Причому перші результати помітні вже сьогодні – у процесі робіт дають про себе знати джерела.

Під час наради Валерій Коровій доручив відповідальним працівникам забезпечити активну роз’яснювальну роботу серед населення щодо прийнятих урядових програм на підтримку агропромислового сектору, з підвищенням температурних показників – розпочинати заходи з ремонту доріг, а також забезпечити упорядкування територій населених пунктів, придорожніх смуг та кладовищ.