Перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку  обласної державної адміністрації Володимир Мережко, директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Микола Ткачук та начальник Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій Дубовий 22 лютого з робочим візитом відвідали провідного вінницького виробника рушникосушарок і дизайн-радіаторів з нержавіючої сталі – компанію «Маріо».

Виконавчий директор компанії коротко ознайомив керівників із історією компанії, яка розпочалась у 1998-му році  в цеху площею 200 м2, розташованому в с. Зарванці. У 2004 році виробничі сили перемістилися в     м. Літин, де був капітально відремонтований і добудований завод, який став високотехнологічним і сучасним підприємством з виробництва радіаторів і рушникосушарок нарізноманітнішого типу. У 2015 році була запущена нова лінія конвеєрного типу, яка дозволила значно прискорити виробництво. Сьогодні, це потужне підприємство, розташоване на площі близько 10 000 кв. метрів, яке має точне спеціалізоване обладнання, кваліфікований персонал, великі складські приміщення і високий рівень контролю якості виробів.

Компанія лідирує на ринку як в Україні, так і за кордоном серед виробників даної продукції. Вся продукція «Маріо» відповідає європейським нормам і вимогам згідно стандарту EN 442. Кожний готовий виріб перед упаковкою проходить випробування тиском 22 атмосфери і маркується фірмовим знаком з метою захисту від підробок. Продукція під торговою маркою «Маріо» добре відома і користується попитом як на території України, так і далеко за її межами.  Так, придбати рушникосушарку виробництва компанії «Маріо» можна в таких країнах, як: Данія, Німеччинна, Польща, Швеція, Фінляндія, Великобританія, Латвія, Литва та інші.

Крім того, нещодавно компанія почала виходити на новий рівень, пропонуючи виробництво рушникосушарок під власною торговою маркою замовників. Така практика вже успішно використовується з багатьма партнерами з країн Європи.

Також, гостей ознайомили із виробничим процесом та із унікальною  і на даний момент єдиною в Україні установкою, яка  переробляє промислові відходи у чисту дистильовану воду  -  вакуумним випарювачем італійського виробника ITALSCHELL SRL. 

Компанія тільки починає налагоджувати виробничий процес із використанням даного вакуумного випарювача. Однак, дана установка могла б стати чудовим вирішенням для тих об’єктів соціальної та промислової інфраструктури, де відсутнє централізоване каналізування.

Тому, керівництво області хотіло б звернути увагу всіх підприємств регіону, у яких відсутні мережі каналізації, що екологічність виробництва та охорона навколишнього середовища є запорукою  успішного та ефективного бізнесу, а також фундамент довіри від жителів громад та влади.