Стабільний та впевнений розвиток бізнесу, який є ключовим джерелом залучення інвестицій та запорукою зростання економіки, – мета економічних реформ Уряду. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками ділових кіл Сумщини.

«Головне почути реальний сектор. Для мене це дороговказ. Мета Уряду, аби ми вийшли на стале зростання 5% плюс. Для цього потрібні інвестиції. Саме бізнес забезпечує інвестиції. А ми займаємося створенням умов для ведення бізнесу», – сказав Глава Уряду.

Він наголосив, що суттєвими кроками вперед є рішення щодо дерегуляції, змін у роботі фіскальних органів, змін в роботі контролюючих органів. «Ми змінюємо систему контролю та нагляду – тільки ризикоорієнтовані підходи», – зазначив Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що сьогодні в багатьох сферах немало проблем, і більшість систем треба збирати «по краплинах». Але робота ведеться. Так, в частині сприяння експорту створені Експортно-кредитне агентство, існує Офіс з просування експорту та Офіс залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest.

«Свого часу я був зацікавлений у формуванні умов для технічного переобладнання. Для більшості секторів можливість модернізації була надважлива. І ми таку можливість надали – через розстрочку зі сплати ПДВ, – сказав Володимир Гройсман. – Ми так само готуємо і впроваджуємо рішення щодо просування власного виробництва та надання пріоритету власному продукту. Так, ми компенсуємо 25% вартості української сільгосптехніки з локалізацією 50% плюс. Ми впроваджуємо програму підтримки аграріїв, передусім фермерів».

Не менш цікавий досвід напрацьований по лінії кооперації зі світовими гігантами. «Завтра, 23 лютого, ПАТ «Укрзалізниця» підписує рамкову угоду з General Electric. Ми домовляємося про поетапну локалізацію виробництва до 40% і входимо в глобальний ринок GE», – повідомив Володимир Гройсман.

Глава Уряду підкреслив, що відкритий для бізнесу і готовий підтримати будь-які ініціативи, які не несуть корупційних ризиків.