Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій 22 лютого  зустрівся та поспілкувався з представниками районних засобів масової інформації. Під час розмови Валерій Коровій окреслив головні виклики, які сьогодні ставить перед собою влада області та держави. 
За його словами, передусім цього року слід докласти максимальних зусиль для реалізації двох основних реформ: реформи охорони здоров’я та реформи освіти. «Минулий рік – рік продовження реформи децентралізації. Але децентралізація це не лише об’єднання територіальних громад. Перш за все це – бюджетна децентралізація», - відмітив голова ОДА. Саме бюджетна децентралізація стала найбільш вдалою частиною цієї реформи і саме Прем’єр Міністр України Володимир Гройсман, за словами Валерія Коровія, є основним її ініціатором і натхненником.


«2018 рік - рік продовження реформи децентралізації, а саме в частині адміністративної децентралізації та об’єднання територіальних громад», - наголосив голова ОДА, - «нажаль, закон про ОТГ не ідеальний, оскільки для нього не підходять ряд законодавчих актів, серед яких закон про освіту, охорону здоров’я, про територіально-адміністративний устрій. Але поряд з цим, в області процес об’єднання триває, і вже на жовтень місяць десь у двадцяти громадах відбудуться вибори».


Окремо Валерій Коровій зупинився на реформах охорони здоров’я та освіти. Повідомив присутнім про плани щодо ремонту доріг в області та закликав журналістів максимально висвітлювати всі етапи реформ. Адже, за словами Валерія Коровія, саме з газет та телебачення сьогодні черпають інформацію більшість населення України, тому саме ЗМІ повинні максимально об’єктивно доносити інформацію про реформи, про позитивні зміни, які сьогодні відбуваються в нас в державі. «В Україні багато ЗМІ знаходяться під контролем певних олігархічних груп, які впливають на редакційну політику. Нажаль, це призводить до формування негативної інформаційної політики, що, в свою чергу, досить негативно сприймається ззовні, в тому числі європейськими та світовими партнерами», - відмітив Валерій Коровій.


Під час спілкування представники ЗМІ поставили ряд запитань голові облдержадміністрації, що стосувалися подальшої долі об’єднання громад в їх районах. Зокрема, будівництва сміттєпереробних станцій, ремонту доріг, вплив реформи охорони здоров’я на рівень надання медичних послуг в районах та ОТГ, тощо.


Валерій Коровій відповів на всі запитання та запевнив представників ЗМІ, що влада сьогодні максимально відкрита та прозора у своїй діяльності. «Якщо у вас виникають запитання, я завжди готовий зустрітися з кожним з вас, поспілкуватися та відповісти на всі ваші запитання», - запевнив голова ОДА.