Голова Верховної Ради наголосив, що «ця весна пройде під знаком безпеки і розвитку, і ключовим питанням залишатиметься питання безпеки і оборони». Він нагадав, що масштабний фундаментальний закон про національну безпеку, який вже був прийнятий на РНБО, і у найближчий час має прийти у Верховну Раду України, буде серед прерогатив для розгляду. «Безпекові закони лишатимуться в прерогативі, адже ми живемо в країні, коли доводиться відбивати російську агресію, і завжди треба про це пам’ятати, працюючи в тому числі і в Парламенті», - зазначив він.

Голова Парламенту зазначив, що поряд з прерогативними, ключовими питаннями є і ряд економічних законів, які необхідні Україні для виконання нашої співпраці з Європейським Союзом. А.Парубій повідомив, що вони разом з Прем’єр-міністром України «домовились працювати ще активніше, складаючи спільно плани і прерогативи на сесію та розробити дорожню карту тих законів, які необхідні для європейської інтеграції».

За його словами, «цей документ буде узгоджено, та поетапно кожного тижня будемо виносити по кілька законів на порядок денний для того, щоб Україна більш інтенсивно і ефективно рухалася в плані імплементації Угоди про Асоціацію і нашої співпраці з ЄС».

А.Парубій повідомив, що наступного тижня заплановано провести заключні наради, щоб цей план був узгоджений комітетами Верховної Ради, Міністерствами, Головою Верховної Ради і Прем’єр-Міністром України. «Так само, як узгоджені 35 необхідних ключових законів щодо питань розвитку економіки, два з яких ми вже у вівторок ухвалили», - зауважив він.

«Тут дуже важлива співпраця і на рівні комітетів, і на рівні міністерств», - підкреслив Голова Парламенту і додав, що він максимально робить для того, щоб налагодити цю співпрацю.