12 лютого очільник Вінниччини Валерій Коровій провів щопонеділкову оперативну нараду з директорами департаментів та служб регіону з актуальних питань життєдіяльності області.

У засіданні взяла також участь Уповноважена Уряду з питань людей з інвалідністю Раїса Панасюк. Вона запросила учасників зібрання до перегляду першої в Україні інклюзивної вистави, прем’єра якої відбудеться 18 лютого в обласному театрі імені Садовського, а  також акцентувала увагу на необхідності реалізації в державі інклюзивної політики.

У ході наради голова облдержадміністрації Валерій Коровій повідомив присутнім, що реалізований на Вінниччині проект пам’яті Квітки Цісик, результатом якого стало придбання пересувного мамографа, вже цього року отримає своє продовження.

«Мамограф «Квітка» вже обстежив більше 3 тисяч людей в сільській місцевості. Виявлено 280 жінок з патологією. А це означає, що, надавши можливість своєчасної допомоги, ми завдяки цьому проекту, фактично, врятуємо 280 життів молодих жінок, - наголосив керівник ОДА. – І ось до 65-річчя від Дня народження Квітки Цісик продюсер соціально-благодійного проекту «Незабутня Квітка» Алекс Гутмахер із драматургом Олегом Миколайчуком-Низовцем вийшли до нас із пропозицією поставити у театрі імені Садовського виставу про останні роки життя співачки», - повідомив Валерій Коровій. Нині, за його словами, ведеться підготовча робота до втілення цього проекту в життя.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк, у свою чергу, інформував, що цього тижня у Вінницькому національному технічному університеті відбудеться церемонія встановлення рекорду України з питань інтелектуальних досягнень українців. «У них найбільша в Україні кількість перемог – 160 – у міжнародних конкурсах з комп’ютерної графіки і дизайну», - підкреслив Ігор Івасюк.

Також під час наради начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городянський презентував учасникам засідання карту пріоритетів роботи підрозділу на 2018 рік.