У засіданні, що відбулося 5 лютого в приміщенні обласної державної адміністрації, взяли участь заступники голови облдержадміністрації Андрій Гижко, Ігор Івасюк та Василь Броварник, начальник управління культури і мистецтв Станіслав Городинський, представники міської і районної рад Тульчина, а також команда фестивалю OPERAFEST-TULCHYN у складі директорки Українського центру культурних досліджень, продюсера фестивалю Ірини Френкель, режисера-постановника заходу Павла Третьякова та куратора візуальних проектів фестивалю, головного менеджера проекту «Леонтович Арт Квартал» Олександра Никитюка.

Учасники наради обговорили деталі втілення в життя проекту «Леонтович Арт Квартал», що здобув перемогу на всеукраїнському конкурсі «Малі міста – великі враження», оголошеному Міністерством культури України в листопаді 2017 року. Проект отримав найвищі бали експертної ради Міністерства культури та очолив рейтинг переможців серед 158 проектів, які були подані на розгляд. 

Під час презентації визначено ареали мистецького кварталу, графік роботи з реалізації проекту та обговорено питання мистецької складової.

Разом з тим, організатори «Леонтович Арт Квартал» та OPERAFEST-TULCHYN узгодили з керівництвом області окремі організаційні питання та підтвердили свої наміри провести Другий міжнародний open air фестиваль OPERAFEST-TULCHYN з 8 по 10 червня 2018 року.