Сьогодні, в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій області проведено тематичний короткостроковий семінар на тему: «Ефективні управлінські технології в органах публічної влади».

Даний семінар проведено з метою підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування області за участю викладачів Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України.

До участі у семінарі долучились голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, керівник апарату ОДА Валерій Бойко, керівники Департаментів та служб області.

На початку роботи семінару Валерій Коровій зазначив: «Якщо говорити про децентралізацію та місцеве самоврядування, то, в першу чергу, хочу наголосити, що за останні два роки проведено дуже багато роботи в даному напрямку. Зокрема, серцевиною органів державної виконавчої влади і місцевого самоврядування стали центри надання адміністративних послуг. І Вінниччина, беззаперечно, займає лідируючі позиції в Україні зі створення та розвитку ЦНАПів. Свідченням цьому є те, що в місті Вінниці 98 адміністративних процедур здійснюється через прозорі офіси, а місцеві бюджети за рахунок оплати за надання  адміністративних послуг отримали 85 млн  грн.»

Відповідно до плану в ході семінару розглянуто ряд питань. Зокрема, доцент кафедри публічного управління та регіоналістики Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Степан Давтян широкого розкрив питання ефективності діяльності органів публічної влади та практичних кроків впровадження внутрішнього контролю.

В свою чергу, доцент кафедри державознавства і права, кандидат юридичних наук Андрій Фальковський прочитав семінарський курс на тему: «Регламент взаємодії як управлінська технологія у системі місцевого самоврядування та регіонального управління».

За підсумками проведення семінару присутні мали змогу провести обговорення та підбити підсумки. Окрім того, учасники отримали сертифікати слухачів даного теоретичного курсу.