Кабінет Міністрів фіналізує і готовий на найближчому засіданні представити механізм розстрочки по сплаті податку на додану вартість при імпорті унікального обладнання, яке не має українських аналогів. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з головами підприємств легкої промисловості.

Глава Уряду нагадав, що ідея розстрочки по сплаті ПДВ була озвучена влітку минулого року, як один з кроків пожвавлення модернізації промисловості, передусім легкої.

«Легка промисловість два роки поспіль демонструє зростання. Але є і ряд проблем. Влітку минулого року ми говорили про технічну модернізацію. І тоді я пообіцяв, що ми можемо розстрочити норму з ПДВ. На наступному засіданні Уряду буде розписаний порядок, яким можна бути користуватися. Наша продукція буде завойовувати власний ринок і буде присутня на зовнішніх ринках», - сказав Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що заявлений крок – лише одне з низки напрацьованих рішень, покликаних прискорити економічне зростання та забезпечити якісний промисловий прорив.

«Ми на цей політичний сезон пропонуємо якісний порядок денний з 35 законопроектів, які нададуть можливості доступу до державних ресурсів, фінансових ресурсів, та окреслять інші питання, які мають бути врегульовані законодавством», - сказав Глава Уряду.

Довідково

Легка промисловість України нараховує понад 2,3 тис. підприємств, понад 80 тис. працівників. Останні два роки галузь нарощує потужності. Так, зростання капітальних інвестицій по галузі склало понад 24 %, а зростання експорту – 43 %. Загальний обсяг виробництва минулого року зріс на 6,3 % Обсяг реалізованої продукції за 2017 рік склав 23 млрд грн. Експорт здійснюється в 150 країн.