1-3 лютого 2018 року голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко  перебувала з робочою поїздкою в Луганській та Донецькій областях

У Краматорську та Сєвєродонецьку Ганна Гопко провела зустрічі з представниками місцевої влади, громадськості та засобів масової інформації на тему: “Міжнародні зусилля з повернення окупованих територій Донбасу”. Також у Краматорську голова Комітету зустрілася з представниками міжнародних та українських гуманітарних організацій та обговорила питання ефективності використання міжнародної допомоги для Донбасу.

У Слов’янську Г.Гопко оглянула відновлений за допомогою Німеччини корпус дитячого відділення психіатричної лікарні та обговорила з керівництвом закладу шляхи об’єднання зусиль державної та місцевої влади, міжнародних організацій для повного відновлення лікарні.

Г.Гопко також зустрілася з жителями прифронтового села, відвідала Троїцьку загальноосвітню школу, Попаснянську центральну районну лікарню та провела робочу нараду з керівництвом Попаснянської районної військово-цивільної адміністрації.

Третього лютого голова Комітету у закордонних справах планує провести низку зустрічей у Костянтинівці, Бахмуті, Зайцевому та інших населених пунктах Донбасу.