Голова Комітету у закордонних справах Г.Гопко разом з народним депутатом України О.Єднаком взяли участь у семінарі "Розбудова інвестиційного потенціалу - Європейський план для України, обмін кращими практиками та обговорення механізмів їх впровадження" ("Investment capacity building – European plan for Ukraine. Sharing of best practices and making it work”)

Зазначений захід відбувся у м.Вільнюс (Литовська Республіка ) за сприяння литовських колег. У семінарі взяли участь Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Антанас Лінкявічюс, представники уряду України та Литовської Республіки, Європейської Комісії, міжнародних фінансових організацій в Україні, таких як Європейського інвестиційного банку, Світового Банку, Німецького державного банку розвитку, Європейського банку реконструкції та розвитку, литовські парламентарії.

У ході семінару учасники обмінялися думками щодо вважливості співпраці в рамках реалізації Європейського інвестиційного плану для України.

Донори закликали представників уряду України ефективніше використовували вже надану фінансову допомогу, активніше продовжувати реформи в країні, покращувати інституційну спроможність у використанні коштів.

Українська сторона висловили свою подяку організаторам заходу колишньому прем'єр-міністру, а нині депутат парламенту Литви Андрюсу Кубілюсу та представнику МЗС Литви Рамунасу Станіонюсу та за незмінну позицію у відновленні територіальної цілісності, суверенітету нашої держави та невизнання анексії Криму.