У ході зустрічі основну увагу було приділено обговоренню пріоритетних питань співпраці на 2018 рік, а саме втіленню цивільного та парламентського контролю у секторі безпеки та оборони України.

Сторони акцентували увагу на важливості якомога швидшого подання у Верховну Раду України та розгляду проекту Закону України «Про національну безпеку України», а також реформуванню системи та роботи Служби безпеки України. Представники Офісу НАТО повідомили, що зазначені питання є одними із пріоритетів НАТО та ключових кроків України до втілення стандартів НАТО.

Зокрема, учасники зустрічі обговорили можливість проведення з представниками парламенту України круглого столу з метою обговорення зазначених вище питань.

Принагідно інформуємо, що Комітет у закордонних справах на своєму засіданні схвалив «Рекомендації за результатами спільних комітетських слухань комітетів Верховної Ради України у закордонних справах, з питань європейської інтеграції та з питань національної безпеки і оборони на тему: «Наближення України до стандартів НАТО: перешкоди та досягнення. Стан виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО та Стратегічного оборонного бюлетеня України», які відбулися 18 жовтня 2017 року».