Про це сьогодні, 16 січня,  під час прес-конференції в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА повідомив заступник голови - директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

«Голова облдержадміністрації  включив до робочої групи  компетентних фахівців, таких як дослідник творчості Миколи Леонтовича, кандидат мистецтвознавства професор ВДПУ ім. Михайла Коцюбинського Анатолій Завальнюк , начальник управління культури і мистецтв ОДА Станіслав Городинський, завідувач сектору охорони культурної спадщини управління культури і мистецтв ОДА Михайло Потупчик,  директор Вінницького обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька. До складу робочої групи з вивчення питання увіковічення пам’яті М.Леонтовича в с. Шершні увійшли також депутат Тиврівської  районної  Ради Світлана Малюта та начальник відділу культури і туризму Тиврівської райдержадміністрації  Світлана Мартиневич, тож робоча група приступає до вивчення матеріалів із даного питання»,- зазначив Ігор Івасюк.

Відповідаючи на запитання  журналістів щодо можливості відновлення напівзруйнованого  будинку у с. Шершні Тиврівського району, в якому за переказами місцевих жителів деякий час жила родина Леонтовичів, завідувач сектору охорони культурної спадщини управління культури і мистецтв ОДА Михайло Потупчик надав такий коментар:

«Будинок в Шершнях був взятий на облік, як пам’ятка архітектури, рішенням Вінницької обласної ради 1997 році до чергової річниці композитора. Жодної документації тоді не робилося. На сьогодні будівля не знаходиться в державному реєстрі нерухомих пам’яток України. Коли стало питання щодо занесення її до реєстру, то без комплекту облікової документації : паспорту  пам’ятки, облікової картки, історичної довідки, акту технічного стану занесення до реєстру не допускається. Вивчаючи питання щодо будинку  у селі Шершні, дослідники виявили, що жодних архівних даних чи інших документальних свідчень про те, що саме тут проживав із родиною маленький Микола Леонтович немає».

Водночас, Михайло Потупчик посилався на свідчення українського історика  Юхима Сіцінського, який у  фундаментальній праці «Церкви і приходи Подольської Єпархії»  зазначив, що будинок священника Леонтовича  згорів в 1898 році.