Сьогодні, 14 грудня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій спільно з першим заступником голови ОДА Андрієм Гижком, директором Департаментом міжнародного співробітництва і регіонального розвитку ОДА Володимиром Мережком зустрівся із заступником директора Офісу із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest) Уляною Хром’як та менеджерами Офісу.

Розмова стосувалася подальшої співпраці та перспектив відкриття у Вінниці міжрегіонального представництва UkraineInvest, який би обслуговував п’ять областей: Вінницьку, Черкаську, Хмельницьку, Кіровоградську та Одеську.

 Голова облдержадміністрації інформував гостей про потужні інвестиційні проекти, які вже реалізуються в області та нові компанії, які тільки розгортають власне виробництво на території регіону, створюючи тут нові робочі місця. Як відзначив Валерій Коровій, ці підприємства допоможуть зменшити в області питому вагу людей, які працюють на «сірому» ринку зайнятості.

 Водночас, зусилля влади спрямовуються на створення конкуренції на регіональному ринку праці, що дасть поштовх для підвищення заробітних плат.

 «Вінницька область завжди займала 23-24 місце в державі за рівнем заробітної плати. В цьому році – 11-те. А по галузі сільського господарства вперше середньомісячна заробітна плата вища, ніж в середньому по області», - підкреслив Валерій Коровій.

Голова облдержадміністрації також повідомив, що у Вінниці створено індустріальний парк та одночасно вирішується проблематика в енергетичній складовій: є урядове рішення, згідно з яким ведеться будівництво нової підстанції та лінії електропередач, що значно підвищить енергетичну безпеку міста.

У подальших же планах обласної влади – зорієнтувати інвестиційну політику у високотехнологічне виробництво з високим рівнем автоматизації. «Ми хочемо все зробити для того, щоб сюди зайшли кілька топових компаній і топ-менеджмент розміщувався саме тут. А для цього треба попрацювати над інфраструктурою, - зауважив керівник Вінниччини. – Спільно з містом ми обговорюємо плани, щоб наступного року здійснити реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту. Цей крок значно полегшить комунікацію. Крім того, Вінниця вже третій рік визнається найбільш комфортним містом для проживання, і це також є фактор конкурентоспроможності».

 У свою чергу, заступник директора Офісу із залучення та підтримки інвестицій Уляна Хром’як відзначила, що Вінницька область – одна з лідерів у процесі залучення інвестицій.

 «Нам дуже комфортно передавати вам в руки інвесторів, тому що у вас тут створені всі умови. Ми знаємо, що тут їх завжди радо сприймуть. І я хотіла б, перш за все, подякувати за таку співпрацю і підтримку нашого Офісу, - зауважила Уляна Хром’як, висловивши готовність до активного подальшого співробітництва. – Ми будемо залучати і технічні офіси, і все, що від нас залежить на центральному рівні, для того, щоб співпрацювати і підвищувати кваліфікацію ваших інвестиційних відділів. Також будемо просити, щоб ви ділилися досвідом з іншими регіонами, які поруч. Тому що розуміємо, що Вінниця дуже активно працює. Тож будемо спільно працювати, аби виявляти регіональні потужності та презентувати їх інвесторам».

 Під час спілкування учасники зустрічі торкнулися й проблематики підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах, а також обговорили робочі питання щодо формування представництва Офісу у Вінниці.