Сьогодні, 11 грудня, в ході апаратної наради з керівниками Департаментів та служб області першим заступником голови обласної державної адміністрації Андрієм Гижко винесено на розгляд та обговорено з очільниками профільних державних органів основні нагальні питання області.

Так, найголовнішим серед усіх є питання затвердження обласного бюджету. Коментуючи стан справ в даному напрямку Андрій Гижко зауважив: «Завдяки тому, яку колосальну роботу провів Уряд України, готуючи проект державного бюджету, а також завдяки його завчасному прийняттю, сьогодні, на місцях є можливість вносити до проектів місцевих бюджетів реальні поправки з урахуванням передбачених державним бюджетом субвенцій та обсягів міжбюджетних трансферів. Таким чином, всі регіони України, всі територіальні громади мають змогу побачити які програми фінансування закладені в державному бюджеті, якою буде підтримка ОТГ, галузей медицини, освіти та культури».

Важливість своєчасного затвердження обласного бюджету зумовлені й тим, що з ним тісно пов’язана і обласна програма соціально-економічного розвитку Вінниччини. Адже саме у ній закладені ті пріоритетні напрямки, які в першу чергу фінансуються з обласного бюджету.

В свою чергу директор Департаменту фінансів ОДА  Микола Копачевський зауважив, що станом на сьогодні бюджет області виконано на 98%, а обласний бюджет на 94,2%. Таким чином загрози невиконання бюджетів в області немає.

Окрім того, значну увагу Андрій Гижко приділив питанню переведення роботи Державного казначейства з 1 січня 2018 року на дистанційне обслуговування державного бюджету, з 1 квітня – обласних бюджетів і з 1 червня – всіх місцевих бюджетів. Саме тому, перший заступник голови облдержадміністрації наголосив на необхідності готовності відповідальних працівників державних установ-розпорядників бюджетних коштів до нововведень, аби в подальшому жодних збоїв в роботі та затримок фінансування не виникало.