Проблемні питання щодо створення «Центру бойової та спеціальної підготовки дітей та молоді Вінниччини», обговорили  сьогодні,11 грудня,  під час  наради, яка проводилась на базі обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо»  України. Нараду проводив заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Перед початком засідання Валерій Кузьмін - заступник голови Вінницької обласної організації ФСТ «Динамо» України запросив учасників наради  на оглядову екскурсію,  під час якої учасники наради оглянули стрілецький тир «Динамо», склад для зберігання зброї та приміщення спортивного комплексу єдиноборств, де ведуться ремонтні роботи.

Розпочинаючи нараду, Ігор Івасюк зазначив: «Актуальними питаннями сьогодення, враховуючи складну ситуацію в державі, є вивчення матеріально-технічної частини вогнепальної зброї, проведення навчально-тренувальних стрільб  в розрізі патріотичного виховання молоді, вдосконалення бойової підготовки в ході вивчення предмету «Захист Вітчизни» учнями  загальноосвітніх шкіл, ПТНЗ та студентами вищих навчальних закладів (технікумів, коледжів). Вказані навчання та підготовка можуть проводитись на належному рівні на базі обласної організації ФСТ «Динамо» України, і в першу чергу, на базі стрілецького тиру та спортивного комплексу єдиноборств. Ці спортивні споруди, стануть базою «Центру бойової та спеціальної підготовки дітей та молоді Вінниччини».

Крім того, навчальною програмою з предмету «Захист Вітчизни» для учнів  загальноосвітніх шкіл, ПТНЗ та студентів вищих навчальних закладів, рекомендованою Міністерством освіти і науки України, визначені основні завдання:

  • підготовка молоді до захисту життя і здоров’я;
  • забезпечення власної безпеки та безпеки людей у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного часу;
  • підготовка до служби у Збройних Силах України, інших військових формуваннях,
  • виконання військового обов’язку в запасі;

Вищезгаданою програмою передбачено проведення теоретичних занять і навчальних стрільб та виконання нормативів з використанням:

  • пневматичної зброї;
  • малокаліберної зброї;
  • автомату Калашникова бойовим патроном.

Заступник голови Вінницької обласної організації ФСТ «Динамо» Валерій Кузьмін  запропонував проведення теоретичних та практичних занять з бойової та спеціальної підготовки по навчальній програмі «Захист Вітчизни» на базі «Динамо». Після інформації щодо організації бойової та спеціальної підготовки дітей та молоді Вінниччини  відповідно до навчальної програми «Захист Вітчизни» та рішення 13 сесії 7 скликання Вінницької обласної ради № 224 від 20.12.2016 року «Про Обласну цільову соціальну програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки», Валерій Кузьмін вніс ряд пропозицій щодо організації «Центру бойової та спеціальної підготовки дітей та молоді Вінниччини» із використанням  базових споруд та території фізкультурно-спортивного товариства «Динамо».

В результаті обговорення, учасники наради отримали конкретні завдання та доручення заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка.