11 грудня, під час щотижневої робочої наради, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко поінформував керівників структурних підрозділів ОДА про проект Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2018 рік.

Досягнення основної мети Програми, а саме підвищення якості життя та добробуту населення та комплексний економічний і соціальний розвиток області, буде здійснюватисьчерез реалізацію пріоритетів у таких визначених цілях: зміцнення обороноздатності та правопорядку, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та організація ліквідації їх наслідків; зростання конкурентоспроможності економіки; розвиток соціально-гуманітарної сфери; забезпечення екологічної безпеки та охорони праці, а також розвиток громадянського суспільства.

Окрему увагу очільник Департаменту приділив зростанню конкурентоспроможності економіки області, яке неможливе без активізації інноваційних процесів, технологічної модернізації підприємств, розширення діючих виробництв та впровадження інвестиційних проектів.

«Сьогодні в області впроваджується одразу декілька потужних інвестиційних проектів: модернізація ТОВ «БарлінекІнвест», будівництво та введення в експлуатацію заводу з виробництва холодильного обладнання для напоїв «UBCGroup», реалізація спільного проекту ДП «Електричні системи» у співпраці з компанією Delphi, будівництво другої черги птахокомплексу «Вінницький бройлер» ПрАТ «Зернопродукт МХП», введення в дію японською компанією «Fujikura» заводу із випуску кабельної продукції для автомобілів. Крім того, триває робота над проектом з розміщення виробничих потужностей компанією «SumitomoCorp. За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Вінниччина є єдиною областю в Україні, де одночасно будується 4 заводи», - зазначив Володимир Мережко.

Посадовець також акцентував увагу на важливості розвитку промисловості та аграрного сектору, який неможливий без реалізації комплексних проектів з енергозбереження, що в свою чергу дасть змогу значно зменшити питомі витрати енергії та скоротити споживання природнього газу.

«Надзвичайно багато заходів передбачено також в напрямку розвитку освіти та науки. Це і покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, і створення ПТУ нового типу на базі 4 закладів, придбання 15 шкільних автобусів, а також реконструкція систем опалення в 12 закладах освіти. У сфері охорони здоров’я передбачається поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я, а саме: будівництво, реконструкція та капітальний ремонт лікарняних закладів області; закупівля медичного обладнання та спеціалізованого автотранспорту», - підкреслив Володимир Мережко.

Не оминув увагою очільник Департаменту і такі сфери, як: соціальна підтримка учасників, загиблих в АТО та їх сімей, а також героїв Небесної сотні; соціальний захист окремих категорій громадян та дітей; міжнародне співробітництво у сфері соціальної та молодіжної політики; підтримка сім’ї; доступне житло; культура та мистецтво; розвиток фізичної культури та спорту; туристична галузь.

В ході презентації Володимир Мережко зупинився також на забезпеченні екологічної безпеки та охорони праці, яка передбачає проведення реконструкції та будівництва очисних споруд каналізації населених пунктів області;впровадження системи роздільного збирання твердих побутових відходів та завершення реалізації проектів з будівництва сміттєсортувальних ліній та ін.

Окремий блок презентації стосувався ефективного використання бюджетних коштів, залучення територіальних громад до розробки програм з комплексного розвитку територій та впровадження електронного врядування.

На разі, Програма економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2018 рік проходить слухання на засіданнях постійних комісій обласної Ради для винесення її на розгляд сесії 20 грудня 2017 року.

images/all-news/12-2017/11/3/PDF.pdf