Обласна державна адміністрація та обласна Рада, спільно з Вінницькою міською радою реалізують другий етап стратегії, яка спрямована на те, щоб створювати конкурентоспроможні високооплачувані  робочі місця. І дуже важливо залучати у Вінницьку область, в  місто Вінницю компанії, які тут  забезпечать зайнятість «білих комірців». Тільки тоді Вінниця зможе позиціонуватися не просто як виробничий майданчик, а як бізнес-центр. Зокрема, з цією метою спільно вирішуються  питання,  пов’язані з реконструкцією Вінницького аеропорту.

«До речі, те, що Вінниця кілька років поспіль визнається найкомфортнішим містом для проживання,  - дуже вагомий фактор, який спрацьовує, коли компанії приймають рішення про інвестування»,- акцентує голова ОДА.

Валерій Коровій також зазначає: «Для мене принципово важливо, що згідно з останнім рейтингом USAID у поточному році Вінниччина визнана областю, яка має найбільш сприятливий бізнес-клімат в Україні. Після нас з великим відривом йдуть Львівська, Рівненська, Тернопільська та інші області. У рейтингу, де державу назвали партнером бізнесу, наша область також на першому місці».