На цьому голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій наголосив в ефірі телеканалу ВІНТЕРА.

За словами керівника Вінниччини, найбільш успішною реформою в Україні є сьогодні процес децентралізації, що здійснюється за трьома напрямами: бюджетна децентралізація, адміністративна та створення об’єднаних територіальних громад.

«Якщо ми говоримо про бюджетну децентралізацію, то бюджет розвитку органів місцевого самоврядування лише за цей рік складає 2,5 млрд. гривень. Для порівняння: у 2014 році це було 400 млн. гривень. Це величезні фінансові ресурси», - наголосив Валерій Коровій.

Він також зауважив, що у рамках адміністративної децентралізації велика частина повноважень передається на місцевий рівень. «Ще 4 роки тому ніхто не міг повірити, що реєстрацію місця проживання буде здійснювати звичайний орган місцевого самоврядування. Більше того, сьогодні основним органом управління в райдержадміністрації є центр надання адміністративних послуг. І ми є свідками того, що органи влади перестають керувати, а починають надавати публічні адміністративні послуги», - підкреслив голова ОДА.

Що ж стосується створення об’єднаних територіальних громад, то таких на території Вінниччини сьогодні вже 34. І цей процес, переконаний Валерій Коровій, є незворотнім.

Усі ці кроки, за словами очільника регіону, спрямовані на розвиток територій, а відтак – на зміцнення країни загалом.

«Якщо ми хочемо мати успішну державу, ми повинні все зробити, щоб Україна була економічно сильною. Тільки так ми зможемо перемогти в цій гібридній війні, яка ведеться проти нашої держави на усіх фронтах: і військовому, і економічному, й інформаційному», - наголосив керівник ОДА.