Сьогодні, 27 листопада, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій провів традиційну щопонеділкову нараду з очільниками департаментів та служб регіону з актуальних питань життєдіяльності області.

Валерій Коровій заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію в регіоні за різними галузевими напрямами та озвучив низку доручень керівникам структурних підрозділів ОДА.

Так, за інформацією директора Департаменту охорони здоров’я Людмили Грабович, на сьогодні рівень захворюваності на ГРВІ в області на 30 % нижче епідпорогу, випадків грипу на Вінниччині не зафіксовано. Водночас усі медичні заклади регіону мають достатній запас антибіотиків та противірусних засобів.

Директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук, у свою чергу, повідомив, що Вінниччина вже має 4 млн. 702 тисячі тонн зерна, причому збір кукурудзи ще триває. «Це найбільший показник в Україні. Рубіж у 4,5 млн. тонн переступила тільки Одеська область. В нас залишається ще близько 45 тисяч га до збирання. Тож можемо говорити, що вийдемо на вал у 5 млн. тонн зерна», - підкреслив Микола Ткачук.

Також під час наради директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Володимир Мережко інформував учасників засідання про результати візиту офіційної делегації підприємців Вінниччини на ярмарок інвестицій, що пройшов минулого тижня у Пекіні (Китай).