22 листопада військова частина А1119, більше відома як 48-й Арсенал, що дислокується поблизу Калинівки, відзначила 81-у річницю із часу створення. 

Зі святом особовий склад та працівників частини вітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, начальник управління СБУ у Вінницькій області Володимир Пахнюк, керівники Калинівського району та міста Калинівка, колеги військовослужбовців. 

«81-а річниця вашої військової частини, з огляду на події, які відбувались 27 вересня, назавжди увійде в історію 48-го Арсеналу. І я, як голова обласної державної адміністрації, в першу чергу, хотів би подякувати кожному з вас за вашу мужність, професійність, за розуміння складності ситуації. Висновки будуть підбиватися пізніше, але те, що за рахунок вашого героїзму та скоординованих дій збережено 68 % надзвичайно цінних боєкомплектів, які були на Арсеналі, є свідченням того, що ви працювали ефективно і професійно», - зазначив у вітальному слові керівник Вінниччини Валерій Коровій. 

Голова облдержадміністрації підкреслив, що нині дуже непростий час, і гібридна війна, яка розпочалася на Сході України, намагається проникнути сьогодні й в інформаційний простір, аби дискредитувати Збройні Сили України, погіршити суспільно-політичну ситуацію в державі. Але такі прагнення, за словами Валерія Коровія, даремні. «Ці важкі чотири роки, можливо, як ніколи, кожному з нас показали, що ніхто, окрім нас, українців, не буде захищати власну землю, розвивати нашу країну, аби тут могли зростати наші діти й онуки і через роки гордилися тим, що живуть в Україні», - наголосив очільник ОДА.

Вітаючи зі святом, керівник регіону побажав особовому складу частини віри, любові та натхнення, відтак нагородив окремих військовослужбовців та працівників 48-го Арсеналу Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Окрім того, Валерій Коровій вручив командиру частини А1119 сертифікат на квадрокоптер, придбаний відповідно до спільного рішення обласної державної адміністрації та обласної Ради у рамках Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області.