Голова облдержадміністрації інформував учасників зібрання про основні позиції, озвучені під час засідання Ради регіонального розвитку, що відбулося минулого тижня під головуванням Президента України, а також заслухав оперативну інформацію з актуальних питань життєдіяльності регіону.

«Розглядався широкий аспект питань: від внутрішньополітичної ситуації в Україні до тенденцій регіонального розвитку. Деякі з озвучених позицій викликали внутрішні відчуття, що ми в області цю проблематику вже пройшли, завдячуючи, насамперед, тому, що нам вдалося на певному етапі свого розвитку забезпечити єдність і позбавитись певного політичного популізму, який, на превеликий жаль, домінує в окремих регіонах України. І на сьогодні, попри всі проблеми, область нормально розвивається й вирішує нагальні питання», - відзначив Валерій Коровій.

Очільник регіону підкреслив, що Вінницька область отримала високу оцінку в питаннях організації надання адміністративних послуг, впровадження процедури реімбурсації. Відтак зупинився на окремих аспектах, що потребують окремої уваги сьогодні.

«На виході» Закон України «Про надання медичної допомоги в сільській місцевості». Його базовим елементом є впровадження так званих телекомунікаційних технологій в галузі охорони здоров’я первинного рівня. Тож нам необхідно попрацювати над системою забезпечення такого зв’язку», - зауважив керівник ОДА.

Він також наголосив, що, відповідно до нової редакції Закону «Про дорожній збір», з 2018 року на регіональний рівень буде передано 7,5 тисяч доріг, відтак область повинна бути готовою до планомірної роботи в цьому напрямку.

 «Якщо за минулий рік на дороги було спрямовано близько 4 млрд. гривень, а в поточному – 30 млрд. гривень, то в наступному очікується 45 млрд. Водночас у цьому році ми зіштовхнулись з таким явищем, коли компанії вигравали тендери, але були не спроможні належним чином їх забезпечити. Тобто, по суті, потрібно сформувати конкурентний ринок надання послуг, пов’язаних з капітальним та середнім ремонтом наших доріг», - підкреслив Валерій Коровій.

 Окрім того, під час наради голова облдержадміністрації повідомив, що за результатами Всеукраїнського моніторингу рівня забезпечення суб’єктами владних повноважень вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», проведеного центром «Ейдос» і Центром демократії та верховенства права у рамках платформи «Омбудсмен+», в номінації «Відкрита влада – 2017» Вінницька ОДА посіла 3 місце серед обласних державних адміністрацій України.