На цьому наголосив голова облдержадміністрації  сьогодні під час візиту  на ДП«Електричні системи» - новостворене українсько-американське підприємство з виробництва автомобільних комплектуючих. У поїздці взяли участь Генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов та фахівці концерну.

 «Ще три місяці тому важко було повірити , що в жовтні на цих потужностях вже працюватимуть 300 людей, а до кінця року  тут буде 600 робітників. Для нас створення такого підприємства є напрацюванням інструментів і механізмів для вирішення цілого ряду проблем, які на сьогоднішній день у нас є. Підприємства, які будувались за радянських часів і мають великі площі   часто є неадаптованими до сучасних систем організації праці. Ми відпрацьовуємо нові технології,  вчимося як не керуватися на виробництві старими принципами,- зазначив Валерій Коровій.

Очільник області  підкреслив, що маркетингова стратегія має бути вироблена у такий спосіб, щоб вивчати попит і просувати свій товар безпосередньо на ринок: « Якщо взяти за приклад нашу співпрацю з концерном  «Укроборонпром» саме у цьому проекті,  то для нас дуже важливо показати нові механізми і сучасні підходи як потрібно працювати з інвесторами  і  створювати нові робочі місця. На цьому підприємстві  до кінця 2018 року буде створено 2тис 100 нових робочих місць для тих людей, які в силу певних обставин змушені сьогодні працювати  на так  званому «сірому» ринку зайнятості і не мають постійної роботи, або виїжджають на заробітки. Постійне робоче місце та гідна заробітна плата дасть можливість людям не шукати заробітків закордонном, а залишатись біля своїх родин та виховувати дітей».

 2,5 тисячі нових робочих місць - це місячний фонд зарплати в межах 15 млн. грн. на рік – це близько 200 млн. грн. фонд заробітної плати та 30 млн . грн. ПДФО до бюджету міста Вінниці, не кажучи про інші податкові надходження.

Роман Романов  у свою чергу зазначив:  «Укроборонпром» залучив інвестиції у Вінницьку область, вивчивши до цього  10 регіонів. Ми провели зустрічі  з очільниками областей та надали перевагу Вінниччині, де були запропоновані найкращі умови. В лютому 2017 року було прийнято рішення розгорнути виробництво  саме у Вінниці і тоді ж  було укладено угоду на повноцінну організацію нового підприємства. А вже сьогодні, у жовтні,  ми тут спостерігаємо відвантаження перших зразків продукції. Сподіваємось, що  в грудні  ДП«Електричні системи» перейде із тестового режиму на повноцінний випуск товарної продукції. Хочу підкреслити в черговий раз, що в регіоні для цього створені ідеальні інвестиційні умови»,- підкреслив  Генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром».

 Роман Романов навів конкретний приклад: «У 2016 році концерн «Укроборонпром» виготовив на вінницьких підприємствах продукції на 60 млн. грн.  З цієї суми були сплачені податки. Залучення інвесторів та створення місцевою владою сприятливого інвестиційного клімату вилилось у збільшення об'ємів виробництва в 2017 році до 168 млн. грн та створення абсолютно нового підприємства ДП«Електричні системи». В наступному році ми плануємо випустити товарної продукції у Вінниці приблизно на 380 млн . грн. Неважко припустити які відрахування з цих сум ітимуть до державного бюджету та у казну регіону. А це – гроші для підвищення  рівня життя та добробуту кожного  жителя Вінниччини. І ми готові тут будувати наступні виробничі площадки і готові розвивати кооперацію».

У підсумку зустрічі Валерій Коровій  підкреслив : «В Україні є дуже великі перспективи і ми повинні дивитись у завтрашній день, створюючи економічну безпеку країни».