Сьогодні, у с. Прибузьке Лукамелешківської об’єднаної територіальної громади відбулось урочисте відкриття дитячого садка, що увійшов до складу Прибузького навчально-виховного комплексу.

До участі у відкритті долучились перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко, голова Вінницької районної державної адміністрації Михайло Демченко, голова Вінницької районної ради Сергій Сітарський та голова Лукамелешківської сільської ради Володимир Сич.

Вітаючи мешканців с. Прибузьке з відкриттям дитячого садка, Андрій Гижко зазначив: «Сьогоднішній день є дійсно святковим не лише для села Прибузьке, а й для усієї Лукамелешківської територіальної громади. Адже сьогодні поріг нового дитячого садка переступили його перші вихованці. І, я переконаний, що сьогоднішнє свято малеча дійсно запам’ятає, адже в цей день розпочинається нова цікава і сповнена нових вражень сторінка їхнього життя. В умовах сьогодення значна увага з боку влади приділяється об’єднаним територіальним громадам. Особливо це стосується тих громад, які не просто об’єдналися, а є спроможними територіальними громадами. І сьогоднішня подія є яскравим свідченням того, що співпраця територіальної громади, районної державної адміністрації, районної ради і народного депутата дає змогу втілювати в життя дійсно гарні і необхідні проекти. Окремо хочу зауважити, що проблемами дитячого садочка у вашому селі неодноразово переймався і активно долучався до їх вирішення народний депутат України Олексій Порошенко, який також передавав вам найщиріші слова вітання. Від себе особисто та від імені обласної державної адміністрації хочу побажати, щоб діти були здоровими, щасливими та багато чому навчились завдяки цьому новому навчальному закладу».

Адрій Гижко також зазначив, що в цьому році це вже 12-й дитячий садочок, який відкрився на Вінниччині. Головною особливістю є те, що всі ці навчальні заклади відкрились в об’єднаних територіальних громадах, що свідчить про важливість процесу децентралізації, який на сьогоднішній день триває в Україні.

За традицією відкриття нових будівель та приміщень першим до нового дитячого садочка увійшов кіт. Разом з тим, свято відкриття супроводжувалось музичними і танцювальними номерами, які підготували учні Прибузької школи.

У новому дитячому садочку обладнано яскраві ігрові кімнати, де малеча із задоволенням гратиметься та навчатиметься. Окрім того, облаштовано зручні та комфортні спальні, що розраховані на 48 дітлахів. Разом із відкриттям садочка, урочисто відкрито оновлений харчоблок дитячого навчального закладу.